Het is beauty

Het is inderdaad een beauty, en het is ook Beauty, van Olafur Eliasson. Wat je al niet kunt maken met een lamp en wat waternevel, en ik geef meteen toe dat het erg veel op noorderlicht lijkt.

Eindelijk zag ik Minding the World, de speciale tentoonstelling met werken van Eliasson. Zondag waren de winkels hier open, dus terwijl heel ?rhus en omstreken aan het kerstkadostressen was, was het zo goed als leeg in Aros. Een heel erg geschikt tijdstip dus om Beauty te bekijken, samen met de 10 andere werken van Eliasson. En ik moet zeggen : heel erg de moeite waard.

Aros is niet zo groot als Tate in London, en The Sun was dan ook moeilijk te overtreffen. Maar mooi hoeft niet altijd groot te zijn. In Aros was de hele onderetage gebruikt voor de tentoonstelling van Eliasson en muren en plafonds waren aanpast aan de vormen van de kunstwerken.

Ik kan alleen maar zeggen : mocht u voor 16 januari nog in ?rhus zijn, moet u het echt even gaan bekijken. (Maar die kans is natuurlijk gelijk aan 0)

2 thoughts to “Het is beauty”

  1. Blijft bijzonder he, die Eliasson? Ik wil toch echt eens iets in het echt zien (maar Arhus zal voor 16 januari inderdaad niet lukken)
    Mooi geschoten trouwens.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *