Kerstwaanzin

Net gehoord in de keuken gesprek tussen 2 kollega’s hier op het werk:

“Oh ik wordt er zo moe van dat ik altijd alle kado’s moet bedenken, en ook nog wat we moeten eten.
Heb jij alle kado’s al gekocht ?”

“Ja het meeste, wij hebben ook een kerststrijd gehad thuis.Zoontje X wilde namelijk een telefoon t.w.v. 750 gulden (is heel veel euro). En dat was het enige kado dat hij wilde. We hebben natuurlijk gezegd dat dat te gek was, we zijn veel te bang dat ie neergeslagen wordt op straat als ie die telefoon eenmaal heeft.” (echt waar dat zei ze)

“Ja en 2500 kr. is ook veel te gek voor een kerstkado.”

“Ja, maar hij wilde hem echt zo graag hebben, dus we hebben hem uiteindelijk toch gekocht, om de kerstvrede te bewaren thuis. ”

“Huh ?”

“Wat gaan jullie hem dan volgend jaar geven ?”

“Een auto” kon ik niet nalaten te zeggen.

“Nee, nee volgend jaar gaat het anders, dan is ie wel weer tevreden met een kleiner kado. Het is die mobieltelefoon die ie zo ontzettend graag wil hebben. Volgend jaar gaat dat heel anders”.

Ja, echt wel …

4 thoughts to “Kerstwaanzin”

  1. Als ik zie met welke stapels kado’s mensen uit de speelgoed winkel vertrekken hier in Aarhus is de kerst-gekte echt enorm zichtbaar.

    Meer dan ik het ooit met Sinterklaas in Nederland heb gezien. Bovenstaande bedrag verbaast me dan eigenlijk helemaal niet. Ik zou het echter nooit voor een mobiele telefoon overhebben. Hopelijk hebben ze al wel over de gesprekskosten nagedacht…die zullen wel veel hoger zijn.

  2. Ik moet zeggen dat ik in deze kersttijd blij ben dat ik hollander ben. Wat een kerststress hebben de mensen hier zeg.

    Over gesprekskosten nagedacht ? Denk ik niet, maar de belprijzen hier vrij laag voor mobieltjes.

  3. Gesprekskosten zijn inderdaad vrij laag … maar je hebt het toch wel typisch over 1 euro per 10 minuten of iets wat daar in de buurt zit.

    Ik heb vrij recent iets gezien van het nibud over de gemiddelde telefoon-rekening van een jongere in Nederland. Dat waren stevige bedragen, zelfs als je een voltijds baan hebt. (ik kan zo gauw geen bron vinden met google)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *