Oud en Nieuw

Alles is gepakt. De DVD opnemer is geprogrammeerd met 10 programma’s, paspoort en ticket liggen klaar. Nog een half dagje werken, en dan brengt M?rsk me morgen voor een weekje ontspanning naar Nederland. We gaan in ieder geval IJsbeelden kijken in Eindhoven. 2 januari ben ik weer terug in Denemarken.

Nu zit ik nog even te veilen aan een nieuw ontwerp voor de fansite.

Nieuw I en Nieuw II
(Het demoontwerp is nog niet echt Firefox proof zeg ik er meteen bij. De links werken niet het is een statische pagina)

en/of

Oud

Ik heb behoefte aan uw commentaar. Ik ben geen designer en zal het ook nooit worden, maar met blod, sved og t?rer (raden maar) lukt het me dan om iets in elkaar te lijmen. De vraag is – is het om aan te zien – of valt het uiteindelijk toch uit elkaar omdat ik geen bisonkit gebruikte ? Beter dan het oude ? Tips, verbeteringen zijn van harte welkom, ik zal u dankbaar zijn.

9 thoughts to “Oud en Nieuw”

 1. De tweekolommer is zeker een verbetering. Persoonlijk vind ik beide steunkleuren te zacht en de driedubbele knoppenrij ietwat verwarrend, en niet alleen omdat het in ‘t deens is.

  de home/nieuws keuze kan vervallen als je de forside onder menu laat vallen. Door het kleurverschil is al zichtbaar dat de lezer op de nieuwspagina staat, die extra navigatie hoeft dan niet.

  Ik ken de muziek niet, maar op het oog komt het wel heel serieus en rustig over. Ik weet alleen niet of oog en oor in overeenstemming zijn.

  De body is trouwens prachtig…

 2. Ik vind de nieuw I het prettigste. De rood/paarse achtergrond in het rechterdeel van Nieuw 2 vind ik erg onrustig en vervelend om te lezen.

  Enige commentaar wat ik zou hebben op Nieuw I is de bold uitvoering van het menu. Zeker de rode ziet er erg gepixeld uit. Misschien ander lettertype daarvoor gebruiken?

 3. Ik ga voor nieuw II. Lekker strak en goed constrasterend tussen links en rechts waardoor het verschil in info goed opvalt en zich apart laat lezen. Ik zeg dit puur als leek/lezer/gebruiker en niet als deskundige.

 4. Sidewinder : je hebt gelijk wat betreft de driedubbele knoppenrij, daar zat ik ook mee maar zag de oplossing niet. Nu wel denk ik, ga ik aan passen !

  TV-2 is geen boyband, het zijn inmiddels oudere jongeren (ze zijn over de 50) dus serieus is zeker passend, rustig misschien niet helemaal.

  Ik kom er niet helemaal uit met de kleur in de rechter kolom, ik vind het de roze kleur in versie 3 iets te. Maar in versie 3 vind ik de kleuren misschien net ietsje te saai. Ik ga er eens een nachtje over slapen.

  Iedereen erg bedankt voor het commentaar, ik heb er echt wat aan !

 5. Ik zou zeggen Nieuw I.
  De tekstkleur en roze achtergrond op Nieuw II maakt het geheel wat onrustig.
  In tegenstelling tot Sidewinder vind ik de steunkleuren op Nieuw I perfect.
  Ik werk bij een krant en de eerste dingen die we leren is: niet teveel verschillende fonts, niet teveel tekstkleuren.
  Ik ken de band niet maar ben wel nieuwsgierig geworden. Ik zal eens zoeken op Internet :)
  Gelukkig Nieuwjaar!

 6. Gelukkig Nieuwjaar Antoinette !

  Het gaat ook Nieuw I worden, ik heb het iets bijgeschaafd na de opmerkingen die hier geplaatst zijn (daar heb ik echt veel aan gehad). En ben er redelijk ver mee.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *