Aktie voor Azie vanuit Denemarken

Toen de publieke omroep hier in Denemarken met het idee kwam om verzoekplaten te “verkopen” hoefde ik niet lang na te denken welke plaat ik graag zou willen horen (tegen betaling). Inderdaad een Tv-2 plaat ja, Kys Det Nu (Det Satans Liv). Een andere TV-2 fan kontakte mij en in een half uur lanceerden we vanochten TV-2 Fans voor Azie.

Inmiddels hebben we al zo’n 500 gulden (sorry) / 1400 Kr. opgehaald. Allemaal gesteund door fans die mee willen betalen om de plaat op de radio te krijgen. Ik weet het, het is een druppel, maar vele druppels maken ook een plas water.

We zijn inmiddels opgebeld door de radio, worden morgen geinterviewd, en de aktie wordt gepromoot op de website van DR. Morgen wordt onze verzoekplaat al op de radio gedraaid, en vrijdag, als de aktie afloopt worden we nog een keer geinterviewd en kunnen we het totale inzamelingsbedrag melden.

Leuk allemaal hoor ik u denken, maar wat moet ik daarmee ?
Nou ik zou de kleine groep in Denemarken verkerende lezers van deze weblog willen oproepen de aktie te steunen. Zie hier hoe je mee kunt doen (je moet helaas in Denemarken wonen om mee te kunnen doen).

(Einde mededeling)

6 thoughts to “Aktie voor Azie vanuit Denemarken”

 1. Zo’n vergelijkbare actie was er onlangs in NL op radio 3FM. # DJ’s gingen 5 dagen in eenhuis zitten op de Neude in Utrecht en aten 5 niets, ze dronken alleen. Luisteraars konden geld bieden voor plaatjes op de radio. UItmijn hoofd heeft de actie ruim 700.000 euro opgehaald. Maar deze actie was voor Darfur. Vrijdags gingen ze uit het huis en zondag was de tsunami in Azi?…

 2. Dus het helpt je aktie niet als ik toezeg extra centen op giro 555 te storten? Jammer, maar ik stort toch wel.

  Goed initiatief!

 3. Nee helpt niet, maar als het goed is komt jouw en mijn geld beide goed terecht. De deense aktie is er ook een van gezamelijke hulpinstanties (waaronder het rode kruis)

 4. De landen van de Europese Unie nemen woensdag vanaf 12.00 uur (Nederlandse tijd) drie minuten stilte in acht voor de slachtoffers van de vloedgolven in Azi? en Oost-Afrika. Van openbare gebouwen van de Europese Unie hangen vlaggen halfstok.

  De Deense regering wees de oproep om drie minuten stilte in acht te nemen van de hand. Zij maakte dinsdag bekend dat zij het voldoende vindt als van alle openbare gebouwen de vlag halfstok hangt. Voor het besluit heeft de regering geen reden aangegeven. De buurlanden van Denemarken, Noorwegen (geen EU-lid) en Zweden, hebben de oproep van de EU wel overgenomen.

  Bron: http://www.nu.nl/news.jsp?n=464049&c=10

 5. @Awarnach : ik weet niet wat je daarmee wilt zeggen. Maar ik kan je vertellen dat we die 3 minuten afgelopen zondag al in Denemarken hebben gehouden.

  En ik kan je ook vertellen dat alles stil was,de auto’s op de snelweg stonden stil, alle winkels waren open en ook daar was alles en iedereen stil. Sportwedstrijden werden gestopt midden in de wedstrijd en ga zo maar door. En dat door het hele land.

  Ik kan me voorstellen dat het daarom is.

 6. @Ingrid: jij verteld me precies wat ik wilde weten! ;-) Dat verklaart een hoop… zo zie je maar weer hoe suggestief de media kan zijn :-(

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *