‘t Weer

Dit vind ik misschien wel de leukste WordPress plugin.. De plugin toont het weer van een te kiezen weerstation (zie rechts), in mijn geval Tirstrup Airport, en toont de daarbij horende info, inclusief icoon. Er is een set iconen voor dag en nacht.

Over het algemeen ben ik erg tevreden met WordPress. Er zijn vele voordelen, maar ook een paar nadelen t.o.v. Pivot.

Voordelen:
– Er zijn 400 (volgens de laatste telling) plugins voor WordPress. Meestal zit dat wat je zoekt er wel tussen.

– WordPress bewaart de gegevens in een database (mysql) wat meer mogelijkheden geeft. Je kunt zelf allerhande statistieken en lijstjes op de database loslaten en op je blog kwakken. Overzichten/Archieven per categorie werken bijvoorbeeld een stuk beter dan in Pivot.
(Pivot schijnt echter met een versie voor Mysql onderweg te zijn)

– WordPress werkt med wBloggar. Ik vind het niet te begrijpen dat Pivot dat nog steeds niet ondersteunt.

Nadelen:
– Ik ben niet kapot van het supportforum. Ten eerste vind ik het forum vrij overzichtelijk, en ten tweede moet je vaak maar afwachten of je antwoord krijgt. Hier vond ik het Pivot forum en stuk prettiger. Een van de problemen zal waarschijnlijk ook zijn dat er ontzettend veel gebruik wordt gemaakt van het WP forum, waardoor het bijna niet te volgen is. Forumposts verdwijnen snel in de grote bak.

– Als je een andere template wilt dan de standaard template, is het vrij ingewikkeld aan te passen als je geen nerd bent. Dit schijnt overigens opgelost te worden in de komende release van WordPress. Hier werken templates ala Pivot.

Voor WP en Pivot geldt dat het prettig zou zijn als er een light versie zou zijn, die doet wat ie moet doen, nl. posten op je weblog. Alle tierelantijnen (bijv. enclosing, trackback, pingback, 10 verschillende RSS formaten en de hele reutemeteut hoeft er voor mij allemaal niet in).

23 thoughts to “‘t Weer”

 1. Ik vind de template niet lastiger dan bij ieder willekeurig CSS based layout. Maar misschien ben ik wel een nerd?
  Wat betreft een light versie: trackback, pingback en RSS zijn eenvoudig uit te zetten.
  Die weather plugin begrijp ik nooit zo, hij is onwijs populair. Maar waarom? Ik kijk ‘s ochtends uit het raam en weet wat voor weer het is.

 2. Oh ja WP :dat staat ook allemaal uit. Maar dat enclosure gedoe (vanaf 1.3.x), wat posten in WP overigens ontzettend traag maakt (bij mij tenminste) heb ik niet kunnen uitzetten. Daar heb ik in de code moeten hacken om het te stoppen. Dat vind ik irritant. Ik hoef dat allemaal niet.

  KISS (Keep It Simple Stupid) ben ik een grote aanhanger van.

 3. Geen idee maar het werkt echt wel.

  Ik denk omdat de documentatie van release 4 (die net of nog net niet) uit is nog niet voltooid is. In die versie wordt WP ondersteund.

 4. Hoewel ik die systemen toch niet gebruik, vind ik de vergelijking wel interessant.

  Wat ik ook grappig vind is dat je heel soms ‘med’ schrijft in plaats van het iets meer gangbare ‘met’. Dat zal wel de Deense invloed zijn? :-)

 5. Oh wat een sukkel ben ik. Ja med is deens voor met :-) Het wordt steeds erger med der verdeensing van mijn nederlands.

 6. Ik ben nog nooit opgestaan met het idee: wat voor weer zal het bij Ingrid zijn? Het is een leuk extraatje, maar ik ben gewoon niet zo’n paulus pietersma.

  Oww, 1.3.x. Tja, zo ver ben ik nog niet, dus geen last van, en inderdaad ben ik dan een voorstander van een aan/uit aanvinkhokje. Een feed is wel handig, maar ik zie weer geen nut in meerdere feeds. Een standaard zou aardig zijn.

 7. Kan het makkelijker? Alleen een header inbouwen in wordpress krijg ik al niet eens aan de gang. Of zoiets als het formaat van het scherm aanpassen…..moeilijk moeilijk.. ook met forum.

 8. Nou ik vind de templates in WordPress ook niet simpel, al helemaal niet voor mensen die geen php kennen.
  Dat komt omdat alles (de index pagina, archieven, single entry) in een index.php file gepropt zit. Dat wordt makkelijker in de nieuwe versie.

  Ik durf het bijna niet te zeggen, maar de templates in good old Blogger zaten, die waren simpel te begrijpen – voor iedereen.

  In Pivot ging het ook nog wel, maar wel al meer ingewikkeld dan in Blogger.

 9. Inderdaad leuk om te weten wat voor weer het bij jou is maar verder begrijp ik er geen sikkepit van ;-)

 10. @Ingrid:
  Haha! Zie net dit berichtje.. ik had net 3 minuten voor jouw berichtje mijn eerste testpost vanuit w.bloggar naar m’n weblog gestuurd!

 11. Ik heb ooit eens wat vertaald voor Marcello, maar ik heb gelukkig de spellingschecker niet hoeven maken. (Ik maak veel te veel spelfouten ! :-)
  Het zijn volgens mij (open source) standaard woordenboeken die hij gebruikt.

 12. Welke discussie? :)

  Maaruh, wat is wbloggar nou? De site is gehackt en een nieuwe homepage is nog niet online. Er is dus op die hele fuckin’ homepage niks te vinden over de functie van wbloggar…

  Over offline zijn gesproken. Pivotlog.net is ook al weer een week ofzo weg. :S

  Wou net gisteren Pivot installeren. Eerst naar Pivotlog.net, offline. Toen naar SourceForge.net, time out. Toen naar de Google cache, zelfde lege pagina als Pivotlog.net. Toen via .nyud.net:8090, zelfde lege pagina. Toen de Yahoo cache, en verdomd. Ik wist zowaar wat ik moest CHMOD’den. Toen een half uur lang SourceForge proberen. En uiteindelijk was SourceForge te bereiken.

  Hehe, het was een twee uur durende strijd, maar ik ben geslaagd! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *