Telefonie

Ik loop al een tijd te overwegen om mijn vaste telefoonverbinding eruit te gooien. Die 33 gulden per maand abonnement kan ik beter gebruiken. En de enige reden dat ik hem nog heb is omdat ik af en toe naar Nederland bel. Dat wordt steeds minder, aangezien ik daar meestal Skype (goed en gratis met perfekte kwaliteit) voor gebruik.

Er is een heel oerwoud van mogelijkheden.

Als ik geen mobieltelefoon had gehad, was een IP telefonie oplossing veruit het goedkoopste geweest. Hier kost het abonnenment 6 gulden per maand, en het bellen naar Nederland 3,4 Eurocent per minuut. Bellen binnen Denemarken kost rond de 1 eurocent per minuut. Naar een deens mobiele telefoon kost 12 Eurocent (vreemd – duurder dan naar Nederland!). Je hebt een adapter nodig die je aan je internetverbinding koppelt, en je computer hoeft niet aan te staan om te kunnen bellen, en om gebeld te kunnen worden. Je kunt je gewone telefoontoestel gebruiken.

Allemaal erg goedkoop dus, maar aangezien ik zowieso een mobiele telefoon heb (die ik wil behouden) kan ik die gebruiken voor gesprekken binnen Denemarken. Ik bel zowieso vrij weinig.
Voor het bellen naar het buitenland gebruik ik dan SkypeOut, wat een speciale versie is van Skype waarmee je ook naar “echte” telefoons kunt bellen. Kosten 1,7 Eurocent voor bellen naar de hele wereld. De headset kwak ik in de rugzak (kan er nog wel bij) en ik kan ook vanaf mijn werk Skypeouten naar het buitenland mocht dat nodig zijn.

Een nadeel van Skypeout t.o.v. IP telefonie, is wel dat je by Skype je computer aan moet hebben staan, en dat je niet teruggebeld kunt worden. Het is een prepaid systeem, zonder abonnenmentskosten.

Pfff, is er in Nederland ook zoveel aanbod ?

4 thoughts to “Telefonie”

 1. Zo zit ik nu te twijfelen tussen een duur vastetelefoonabonnement met lage belkosten en een goedkoop vastetelefoonabonnement met hoge belkosten en daarnaast een mobiele telefoon met een goedkoop abonnement en lage belkosten.

  O nee, ik twijfel niet meer, ik heb de aanvraag voor die mobiele telefoon al ingediend. Zo ziet u maar hoe diep die twijfel zit.

  Het is in Nederland dus ook zo erg.

 2. Tja, voor ons geldt hetzelfde eigenlijk. Alleen hebben wij net vanwege het gemak besloten om ipv Skype-out echte IP-telefoni te gebruiken voor gesprekken met NL (Musimi). Dat kost ook vrijwel niets en je hoeft niet naast je computer te zitten.

  Nu zit ik te surfen op zoek naar een goede Nederlandse provider maar de keus in NL lijkt toch wat minder.

 3. Ik heb ook naar Musimi gekeken. Is dat makkelijk aan te sluiten ? En heb je alleen een router nodig ?

  Het grote voordeel van Skypeout vind ik dat ik overal vandaan kan bellen, bijv. ook vanaf mijn werk. Of kan dat met Musimi ook ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *