Storm / Orkaan

Ok, ik geef toe dat ik even een blijheidsbrul gaf toen ik vandaag al een kaartje te pakken kreeg. Maar ik had niet gedacht dat dat zulke gevolgen zou hebben.

In ieder geval zitten we hier op dit moment midden in een zware storm / orkaan in Denemarken. Voor de kust van Hvide Sande heeft een nederlands schip een mayday uitgezonden, het schip schijnt brand aan boort te hebben. De bemanning wordt waarschijnlijk gered.

De storm heeft al 4 doden geeist. Ik ben net binnen, en in de stad was het eng. De straten liggen bezaaid met kapotte dakpannen, vlaggestokken zijn als bloemensteeltjes omgeknakt en op sommige plekken is de straatverlichting uit. Hier knipperen de lampen en de tv ook regelmatig. Ik ga maar vast wat kaarsen zoeken denk ik.

Alle grote bruggen zijn afgesloten in Denemarken, en alle veerverbindingen liggen stil. Aan de westkust hebben vele kustplaatsen last van wateroverlast. En Copenhagen Airport is op dit moment gesloten. Ik blijf voorlopig maar even binnen.

10 thoughts to “Storm / Orkaan”

 1. Ik had vandaag nog geen nieuws gezien of gehoord. Wel vandaag een goede kaart van Bornholm gekocht dus ik dacht net je foto’s nog eens te bekijken. Maar je bericht is verontrustend! Blijf lekker binnen en verheug je net als ik met een warme kop thee op je vakantie … :-)

 2. Hee Bart – ik heb nog niet echt vakantieplannen gemaakt, maar morgen hoop ik meer te horen. Waarschijnlijk een weekje Groenland in april.

  Maar Bornholm, leuk hoor, misschien kom ik je nog wel tegen in de zomer. En in Bornholm is het (bijna) altijd lekker weer :-)

 3. Cool! Groenland spreekt tot de verbeelding van vele globetrotters. Jij wilt echt alle uithoeken van het Deense koninkrijk zien he? :-) Over Bornholm wil ik nog eens uitgebreid met je kletsen. Things to see, time to go etc… komt nog wel.

  Ik dacht dat je verrre reis slechts uitgesteld was, maar ik heb waarschijnlijk wat gemist. Ons eerstvolgende tripje is naar ons favoriete Nederlandse eiland: Vlieland in februari. De week ervoor zit ik voor mijn werk in de VS. Da’s dus lekker twee compleet uitersten vlak na elkaar!

 4. Ik ontdek net dit denemarkenforum.nl waar ook over de storm gesproken wordt. Grappig om te zien dat er aardig wat Nederlanders verspreid over DK wonen die hier hun ‘damage reports’ aan elkaar doorgeven.

 5. Ja ik ken dat forum wel, maar kom er zeer zelden. Waarschijnlijk ben ik al teveel deen geworden om dat nog interessant te vinden.

 6. Hier is de zaak nu lekker rustig, geen takken meer over de weg, het zonnetje schijnt, dus wat wil ik nog meer…
  Vraag me af wie die wind gezaaid heeft

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *