Na de storm

Het heeft flink gewaaid vannacht, en ik ben binnen gebleven. De nederlandse bezetting van het schip in nood is gered door de deense kustwacht. Op luchtfoto’s van sommige streken in Jutland, lijkt het of een grote hand pollen gras van de aarbol heeft geplukt. Pollen gras als in een handvol bomen, hele plekken zijn gewoon kaal. Indrukwekkend.

Aan de westkust kun je in sommige plaatsen door de straten kanoen, de waterstand was zo hoog dat daar weinig aan te redden was. En dijken vind je maar op weinig plaatsen in Denemarken.

Het treinverkeer heeft een groot gedeelte van de nacht stil gelegen. Spannend want vandaag moest ik naar Odense. Favorietstad na ?rhus, al ziet het er in storm en regen toch een stuk minder aanlokkelijk uit dan van de zomer.

Maar dat maakte vandaag niet uit, wij hadden een boekvergadering (en waar spreek je af als de deelnemers verspreid over Denemarken wonen ? Precies in het midden, Odense dus) , en de zaken gaan tot nu toe voorspoedig. De komende dagen worden heel erg spannend. En na een dag Odense geloven wij nog steeds in sprookjes. Maar dat kan ook niet anders.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *