Film Overhaling – 5 in 1

Zo heet dat op zijn deens, als je achter loopt en je iets in moet halen. Misschien is het ook wel een hollands woord. Maar films dus, ik heb er nog een aantal liggen waar ik eigenlijk een stukje over had willen schrijven, maar waar het nie van gekomen is. Dat kun je wel eens hebben. Dit stukje is dus eigenlijk meest voor mijn eigen filmstatistiek, maar u mag het ook best lezen.

The Incredibles
Van de makers van Shrek las ik, dus ik twijfelde geen moment. Zien ! Maar na Shrek vond ik deze film toch wat tegenvallen. Er zitten wel wat humoristische scenes in, maar het Shrek niveau wordt wat mij betreft niet gehaald. Toch 3 sterren voor de moeite.

The Manchurian Candidate
Een best wel spannende vertelling over hoe ver “men” gaat om verkiezingen in de USA te beinvloeden. Een vrij aktueel onderwerp, als is de film en remake van het origineel dat in de jaren 60 uitkwam. 3,5 ster, voor een goed spelende Denzel Washington en een spannende film.

Store Planer (meer in het deens hier)
Om u te bewijzen dat ik niet lyrisch ben over elke willekeurige deense film die uitkomt neem ik deze ook even mee. Store Planer, wat een ongelovelijk slechte film is dit. 1 ster. Komt niet naar Nederland, dus maak u geen zorgen.

Pusher 2 (official website)
Pusher I (1996) is zo’n beetje dé kultfilm van Denemarken. Na 8 jaar kwam eindelijk deel 2, en er komt ook nog een deel 3. Het is een trilogy die het harde ondergrond milieu (drugs, criminaliteit, prostitutie) in Kopenhagen beschrijft, vanuit drie verschillende gezichtspunten. Ik heb Pusher I niet gezien, omdat het een vrij geweldadige film is. Pusher II is wat dat betreft wat milder, en de hoofdrol wordt gespeeld door de deense filmhunk nummer 1 Mads Mikkelsen. Een objektief en interessante schildering van het leven van een looser, zo zou je deze film kunnen beschrijven. Goed gedaan, schrijf hem op uw lijstje, 4 sterren.

The Door in the floor
Naar het verhaal van John Irving, en met Jeff Bridges. Kon niet fout gaan dacht ik nog. Maar ging wel fout voor mij, ik snap de film niet (en dat zal ongetwijfeld aan mij liggen) en vond hem daardoor langdradig, saai en oninteressant. 2 sterren.

2 thoughts to “Film Overhaling – 5 in 1”

  1. The door in the floor, is dat niet die halve film? Ik bedoel, de helft van Widoow for a year die ze verfilmt hebben? Zoiets las ik laatst ergens, dat ze een half boek verfilmd hadden, want dan paste het boek beter in de film. Omgekeerde wereld als je het mij vraagt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *