Tim Christensen

Tim Christensen - HoneyburstTim Christensen is misschien wel de aardigste (nou ok op een enkele uitzondering na dan) popmuzikant in Denemarken. Hij begon zijn carriere in de inmiddels opgeloste rockband Dizzy Mizz Lizzy, een band die ongelovelijk populair was in de mid 90’er jaren. (Dizzy kun je hier horen)

Maar Dizzy ging ten onder aan een overdosis succes, en de bandleden besloten te stoppen. Tim Christensen (zangschrijver en componist voor DIzzy) ging solo, en ook dat werd een succes. Inmiddels is zijn 2e soloalbum Honeyburst dit jaar uitgekomen, en die is zeker de moeite waard, met hoogtepunten als het snelle Jump The Gun en het prachtige Surfing The Surface (een van mijn favoriete nummers van 2004). Het is duidelijk dat Tim is geinspireerd door de Beatles. Niet alleen de naam van Dizzy geeft dat aan, maar het is ook duidelijk terug te vinden in zijn muziek. En dit jaar heeft hij een live DVD ingespeeld in de Abbey Road studios voor een geselecteerd live publiek.

Tim Christensen speelde ook op het jaarlijkse Spot festival in Århus afgelopen zomer. Daar vroeg een journalist aan een engelse muziekjournalist of Tim een toekomst had in het buitenland. Deze journalist antwoordde dat zijn muziek zeker interessant was, maar dat ie iets aan zijn uiterlijk en image moest doen. Inmiddels heeft Tim zijn haar kort geknipt, dus wie weet gaat ie nog een keer doorbreken. Tim heeft overigens al een keer in Paradiso gespeeld afgelopen jaar, en misschien komt ie nog wel eens voorbij in Holland, ik zou hem zeker gaan zien en horen, hij is fantastisch live.

Honeyburst kun je hier (korte stukjes) beluisteren. En Tim’s cd’s kun je online kopen (net zoals de meeste andere deense cd’s o.a. fantastische Nephew) bij CDSKIVEN.

7 thoughts to “Tim Christensen”

 1. De documentaire uit de Abbey Road studio’s was een week of 2 geleden op tv, op een zondagmiddag. Ik heb het gekeken, maar vond het net niet spannend genoeg om de dvd voor aan te schaffen. Ik heb wel besloten z’n tourlijst in de gaten te houden….
  Heb trouwens wel laast de best of van DML gekocht. Erg gaaf

 2. Ik ben meer voor Tim dan voor DML.
  Ik heb de documentaire van Abbey Road inderdaad ook gezien op DR. Heb hem opgenomen, de DVD bevat nog wel een hoop meer, maar ik vond het ook niet interessant genoeg om hem te kopen.

  Tim C. is gewoon erg goed live, dus een koncert kan ik je zeker aanbevelen.

 3. Ik heb de DVD van de Abbey road thuis en ik moet zeggen… Het is waanzinnig! Ik had de CD al en vond het best een goede CD. Door de DVD ben ik helemaal overstag. Blindelings aanschaffen dat ding.

 4. Misschien moet ik het toch nog eens overwegen dan Bart. In ieder geval vind ik Honeyburst echt een fantastische cd.

 5. Ik wilde naar aanleiding van die DVD ook zijn eerste CD bestellen (hij speelt er nogal wat nummers van op de DVD) maar die is een beetje moeilijk te vinden. Bij mij in Alkmaar enkel als Japanse import CD voor 35 euro. :-((

 6. Kwam bij mijn zoektocht naar Tim Christensen op je weblog terecht en las hier enkele interessante weetjes over TC. Ben veel in Kopenhagen geweest en heb er ook enige tijd gewoond en mij viel het in die tijd (1999) op dat er weinig spannends gebeurde in de “alternatieve” muziek scene van DK. Inmiddels moet ik mijn mening bijstellen want de dingen die Tim Christensen (maar ook Saybia en Outlandish) doen zijn van een hoog niveau en kunnen sowieso in Europa mee in de topregionen. Tim zijn CD Honeyburst behoord tot mijn favorieten en veel van zulke pareltjes vind je niet in de internationale muziek scene. Een ander pareltje voor mij is de CD van de Amerikaan Philip Price, “13 Songs for right now”, alleen te bestellen via http://www.cdbaby.com (erg leuke internet muziekwinkel die muzikanten zonder label ondersteund).
  Groet,
  Chenque
  Rotterdam

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *