Paspoort

Mijn paspoort moet verlengd, en dat kon normaalgesproken in ?rhus, want hier zat een dependance van het nederlandse consulaat. Vandaag belde ik om te vragen hoe ik mijn paspoort verlengd kreeg, maar het ?rhus kantoor bleek voorlopig gesloten.

En dan kun je hoog en laag springen (en dat deed ik dus ook), maar de enige manier om mijn paspoort verlengd te krijgen is een persoonlijk bezoek aan een van de bijkantoren van het nederlandse consulaat in : Aalborg, Esbjerg, Fredericia, Nakskov, Nuuk (Gr?nland!), R?nne (Bornholm!), Thorshavn (F?r?er eilanden!), Odense of Kopenhagen. En da’s allemaal niet naast de deur.

Woensdag wordt er getreind naar Kopenhagen, al klonk R?nne of Nuuk ook aantrekkelijk. Later dit jaar misschien.

Mijn oude paspoort moet afgeleverd, een verse pasfoto erbij, en 354 kronen kontant. Een paar weken later is mijn nieuwe paspoort klaar. En de aardige jongen van het consulaat in K?benhavn, wilde voor deze ene keer dan wel een uitzondering maken. Hij zou het nieuwe paspoort aangetekend opsturen, normaalgesproken moet je het nieuwe paspoort namelijk ook weer persoonlijk ophalen.

Reizen, je moet er wat voor over hebben.

11 thoughts to “Paspoort”

 1. Mijn lief heeft ook zulke problemen, maar dan twee keer. Verlenging van haar Duitse pas was nogal een gedoe, naar Amsterdams consulaat (dat zorgvuldig in vreugdeloos 60er jaren bureaucratisme is gedecoreerd), lang wachten voor het ene open loket, papieren in het kwadraat. En dan nog eens terug om het ding op te halen.
  Drie jaar later was de Poolse pas aan de beurt. Formulier samen met oude pas opsturen, paar weken later nieuwe pas in de bus. Zo kan het dus ook.

 2. Wat vreemd! ?rhus is toch de tweede grootste stad van het land? En er dan ook nog weken over doen, tsk. Is Groenland trouwens een binnenlandse reis voor Denen?

 3. Ja er komt wel weer een kantoor in ?rhus, maar er is op dit moment een vacature voor een consul (heet dat geloof ik) die nog niet opgevuld is, dus het is tijdelijk dicht. Dat kan nog wel een half jaar duren.

  2 weken, omdat het paspoort naar Nederland wordt gestuurd en weer terug naar Denemarken. Daar is wel mee te leven.

  Of Groenland een binnenlandse reis is – ze vliegen wel vanaf de internationale terminal in Copenhagen naar Kangerlussuaq. Maar Groenland hoort zoals je weet bij DK.

  @Edwinek : De vorige keer dat mijn paspoort verlengd moest worden (5 jaar geleden) kon ik het ook gewoon opsturen en kreeg ik mijn nieuwe paspoort thuisgestuurd. Da’s veranderd na 9/11.

 4. Natuurlijk is reizen leuk. Maar ik ken weinig mensen die het tof vinden om voor de aanvraag van een nieuw paspoort minstens 3 uur te moeten reizen. En dan hebben ze ook nog openingstijden als 9.00-12.00 , dus je moet er ook nog vrij voor nemen.

Comments are closed.