The Phantom of the opera (3/5)

The Phantom of the opera is de duurste film tot nu toe, nog duurder dan groots opgezette films als Lord of the Rings en Titanic. Ik zag het er niet aan af moet ik zeggen. Waar al dat geld dan ingestoken is is me een raadsel.

Dat betekent niet dat het een slechte film was, maar je moet wel van musicals houden. Ik had de Phantom als musical 2 keer in Nederland gezien, 2 keer met Ben Cramer in de hoofdrol (wat ie goed deed overigens). En ik heb zelfs de cd van de nederlandse Phantom hier thuis, en ik vind de muziek nog steeds erg mooi.

Daarom was de muziek in de film ook mooi, het feest der herkenning was misschien al een ster of 2 waard. Het verhaal was niet echt verrassend als je musical al hebt gezien, en de vraag is of de film zoveel extra toevoegd. Ik vond van niet. En daarom dus “slechts” 3 sterren, omdat de herkenningsmelodie van de Phantom mij nog steeds kippevel bezorgt. Zien als je van musicals houdt, anders links laten liggen.

5 thoughts to “The Phantom of the opera (3/5)”

  1. Doe normaal joh!! Die kostuums, yhet decor, alles… GEWELDIG! 100 keer beter als LOTR

  2. ik ben al een tijdje op zoek naar die cd met de
    nederlandse liedjes van de phantom, ik vind ze ook erg mooi. kan je me vertellen waar je m vandaan hebt ??
    bvd groeten erwin

  3. het is inderdaad een dure film!hoe het komt dat ie duurder was dan titanic ensow???dat komt waarschijnlijk omdat de kroonluchter al zo’n 900.000 euro koste

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *