Kop(per)pijn

Ik heb zelden zo’n achterlijk spaghetti template systeem gezien als dat in Coppermine Photo Gallery. Hoe is het mogelijk dat ze daar mee weg komen, want het schijnt echt (naast Gallery) een van de meest populaire Photo galleries systemen te zijn op PHP gebied.

Je moet wel goed gek zijn om niet een van de vele meegeleverde standaard templates te kiezen voor je photo gallery.

Dus ik ging aan de slag, want ik ben goed gek. En er ligt nu iets wat in de buurt komt van wat ik wil. Coppermine spuugt nog steeds tabellen uit op onverwachtte plaatsen in de template, maar ik heb er inmiddels een paar om zeep kunnen helpen, en ik heb alle overbodige rompslomp eruit gesloopt.

Als er andere (PHP+MYSQL) photo gallery systemen op de markt zijn hou ik me aanbevolen voor tips. (Gallery vereist ImageMagick, vandaar op dit moment Coppermine)

9 thoughts to “Kop(per)pijn”

  1. Ziet er gelikt uit, maar flash hou ik (om diverse redenen) niet van.

    Ik ben het pielen effe zat en laat hem (de kopermijn) even voor wat het is.

    Wat betreft integratie naar WordPress, als ik een photoblog had zou ik het doen, maar voor een echte gallery vind ik het niet geschikt. Ik weet het, ik ben een enorme zeikerd, sorry.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *