Luffe

Zeehond LuffeHet Noordzee museum in Hirtshals heeft er tijdelijk een nieuwe attractie bij. Tijdens de storm van een paar weken geleden, raakte babyzeehond Luffe zijn moeder kwijt. Luffe komt hoogstwaarschijnlijk van een zeehondenkolonie ten noorden van Schotland, en is heeft alleen de grote overtocht van Schotland naar Denemarken gemaakt. Normaalgesproken zou een zeehondenjonge als Luffe 40 kg. moeten wegen, maar Luffe woog slechts 9 kg. Nu wordt hij opgevangen en bijgevoerd in het Noordzee museum.

Het Nords?museet werd in augustus gedeeltelijk verwoest door en brand, maar de herbouw vordert gestaag. Is wel een bezoekje waard, mocht u in de buurt van Hirtshals zijn een keer.

Lief is ie h

3 thoughts to “Luffe”

  1. Ooo, wat een schatje maar inderdaad hij ziet er wel errrg magertjes uit, hopelijk red hij het en wordt hij snel weer een gezonde zeehond.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *