De machine

De geruchten gingen al weken, en deze week kwam ie eindelijk, de fonkelnieuwe Wittenborg FB5100. Als er iets is waar iedereen een mening over heeft op kantoor, dan is het wel de kwaliteit van de koffie uit de koffiemachine. Onze oude Douwe Egberts was blijkbaar niet goed genoeg, dus er kwam een nieuwe, na maanden van zeuren.

En veel kan ie deze Wittenborg, hij maakt vers gezette koffie, cappucino, espresso, wiener melange, warme chocolade melk, warm water, en zelfs koud water is er uit het apparaat te tanken. De mogelijkheden zijn onbeperkt. Ik ga er eerlijk gezegd niet zo erg in op want ik drink nooit koffie. Ik drink alleen maar thee, en da’s nou net het probleem. Deze supermoderne hightech koffiemachine kan geen kopje heet water afleveren zonder dat er een hele vieze koffiesmaak aan zit. Niet te geloven.

16 thoughts to “De machine”

 1. Volgens mij is ie hetzelfde ja. Ja het water komt uit een ander buisje, maar er druppelt toch op de een of andere manier koffiewater in. Dit is niet het eerste apparaat met dat probleem kan ik je zeggen. Slechte konstruktie.

 2. Die Douwe Egberts machines zijn m.i. toch het beste. Bij ons op de afdeling staat er al jaren eentje tot ieders tevredenheid. De teller staat inmiddels op 275.000 en dat komt omdat hij 24 uur p.d. en 7 dagen p.w. in bedrijf is. En bij een storing staat er binnen een uur een monteur voor de deur.

 3. Ik ken je probleem (ook geen koffiedrinker), maar dan van een andere machine die ik vaak bij klanten tegenkom. Daar smaakt de thee naar alles behalve thee, want je kunt niet zelf het zakje erin doen. De thee is dan water aangelengd met een soort theepoeder. Gatver!

  Maar deze automaat hebben wij op het werk en geen probleem met ‘nadruipers’. Ik denk dat de monteur nog eens langs moet komen, want dat nadruppen hoort niet. Maarja, wat wil je ook met zoveel wisselende contacten op een dag! ;-)

 4. Ga toch nog even vragen of de monteur hem beter kan afstellen. Een drupper koffie is echt genoeg om een kop thee te verprutsen, dat smaakt gewoon echt niet.

  (Weet je wel hoe atypisch wij zijn trouwens ? In de IT en geen koffiedrinkers ? :-)

 5. @Ingrid: hier op het werk, inmiddels een mannetje of 12 personeel zijn er 3 zeer incidentele koffie drinkers en 3 notaire (waaronder ik)… en ja ook in de IT.
  Of komt het dat we ook een a-typisch bedrijf zijn? ;-)

 6. Ingrid, even het eerste beetje water weggooien en dan pas schoon water erin, helpt dat niet?? (is maar een suggestie)

 7. Nee want als je op de knop drukt kom er water voor een kop uit, dat kun je niet sturen (en da’s ook lekker onhandig, want ik heb altijd een grote kop waar anderhalve kop ingaat, maar dat kan dus niet meer). Het is gewoon een prutmachine !

 8. @Ingrid:
  AAAARRRGGGHHH!! Irritant is dat he? Weet je wat ook zo stom is: bij ons moet je bij de ene automaat 1 keer drukken, en bij de andere de knop ingedrukt houden en kun je zelf bepalen hoeveel water erin gaat. Dat laatste heeft natuurlijk mijn voorkeur!

  Wat een theeleuterij! :-)

  Nog a-typischer: man + IT + T – bier

 9. Zo’n ding staat ook bij ons op de zaak, prima bakkie, alleen de choco de luxe creatie is niet helemaal mijn smaak.
  Om niet te veel koffie te drinken gebruik ook ik het warme water voor thee (hoewel in ons lab staat naast het apparaat een waterkoker die ik liever gebruik). In de thee is mij de smaak van koffie nooit opgevallen. En, Ingrid je moet met je tijd mee gaan en een groter mok gebruiken. Teveel kan je altijd nog bij de planten mikken.
  Gr.

  “Q”

 10. Bij ons zijn de DE-machines van Wittenborg vervangen door machines van Maas Intl. Het aantal storingen is enorm (vrijwel elke dag is er wel een storing) en de koffie is oploskoffie van Nescafe. De thee is veel te sterk. Wij verlangen intens terug!

 11. Als jullie meer over koffie machines of koffie willen weten stuur me maar een mailtje dan kan ik jullie haarfijn uitleggen waarom je thee naar koffie smaakt ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *