Swan Lee

Swan Lee - EnterVandaag viel er een mailtje in mijn box : Swan Lee wordt nu ook uitgegeven in o.a. Duitsland en Nederland. En dat gun ik ze wel, want Swan Lee is een erg sympathieke band met lef, die er hard voor geknokt hebben. Toen de platenmaatschappijen ze niet mainstream genoeg vonden, gaven ze zelf hun eerste cd Enter uit, en da’s een aanrader. Het 2e album, Swan Lee genaamd vind ik persoonlijk wat minder.

Op het eerste album staat ook het (wat mij betreft) allermooiste Swan Lee nummer : Tomorrow Never Dies. Dit nummer hebben ze ooit geschreven als titelnummer voor een James Bond film, en dat lef werd bijna beloond. Dit nummer zou het titelnummer van Tomorrow Never Dies geworden zijn, ware het niet dat ene Sherryl Crow dat nog net even moest verpesten, en er met het titelnummer vandoor ging. Een domme beslissing wat mij betreft, maar oordeel zelf en zie de video van Tomorrow Never Dies onder Audio / Video – previous Swan Lee albums. Er staan overigens nog meer goede nummers op Enter, o.a. Stay Tonight en Enter.

Ze spelen in Paradiso, de 17. maart 2005, en de dag ervoor in Brussel. Ze zijn goed live.

9 thoughts to “Swan Lee”

  1. Mij is verteld dat het nummer gebruikt had kunnen worden voor james bond, de enige eis was alleen dat de zangeres de rest van de band zou droppen en solo verder zou gaan, en dat weigerden ze en daarom is het niet doorgegaan…

  2. Volgens mij zijn hier wat zaken door elkaar gehaald. Ze konden een platenkontrakt krijgen als de zangeres solo zou gaan, en dat weigerden ze.
    Het James Bond nummer ging aan hun neus voorbij omdat ze Sherryl Crow konden krijgen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *