National Treasure (4/5)

National TreasureIk had eigenlijk het plan om National Treasure naast me te laten liggen. Disney voelde het succes van de The Da Vinci Code blijkbaar al aankomen, en lanceerde snel deze film v??r de verfilming van Dan Browns boek.

Maar er is niets mis met het zien van een actionfilm af en toe, en aangezien ik behoefte had aan een “niet teveel nadenken” film leek National Treasure mij wel wat. In een van de serieuze kranten werd deze film namelijk vergeleken met de Da Vinci Code, en kwam er redelijk goed vanaf. De film zou voor Da Vinci Code liefhebbers zeker het aanzien waard zijn.

En daar ben ik het eigenlijk wel mee eens. Dit is waarschijnlijk een film in een lange rij van komende films over raadsels, puzzles, aanwijzingen op de meest onverwachte plekken en ga zo maar door. En ik moet zeggen dat ik dat liever zie dan een gemiddelde huis tuin en keuken detective thriller met veel geschiet en lawaai. Dus ik ging met weinig verwachtingen naar deze film, en werd verrast. Ik heb me geen moment verveeld, spannend, interessant en entertaining van het begin tot het eind. Zien als je van verhalen a la The Da Vinci Code en Indiana Jones houdt. Goede mainstream – nix mis mee.

4 sterren, en ik ben niet eens een fan van Nicolas Cage.

2 thoughts to “National Treasure (4/5)”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *