Banken

Mijn kennis van de bankwereld is klein. Ik zit bij een bank, en ben daar goed tevreden. Mijn kontaktpersoon herkent me als ik binnenkom, en heeft pensioen, lening voor woning en creditcard voor me geregeld toen ik dat nodig had. Dat was handig vond ik. Als er iets is bel ik en wordt het opgelost, en ik wordt altijd netjes behandeld. Ik dacht dat dat speciaal was voor mijn bank.

Voor het nieuwe appartement moet ik iets meer geld lenen, en da’s geen probleem voor mijn bank. In de kranten wordt er echt op los geadverteerd met leningen met lage rentes. En dus besloot ik maar eens een kleine ronde te doen langs wat banken.

– Bij alle banken wordt je onthaald als een prinses. Koffie en thee, koekje erbij, ze lopen de benen onder hun kont vandaan als ze ruiken dat je een potentiele nieuwe klant bent.
– Ik ben inmiddels expert op het gebied van leningen, rentestanden en mogelijkheden voor belastingaftrek
– Na bankbezoek 2 werd ik stoer, en ging eisen stellen wat betreft de rente die ik wil betalen voor mijn lening.
– Als keiharde onderhandelaar heb ik inmiddels een leningsaanbod dat 1,5% lager is dan mijn allereerste aanbod. Het is dus zeer zeker de moeite waard om even te “shoppen” als je een nieuwe lening gaat afsluiten.

Naast een karriere als makelaar overweeg ik nu ook het bankwezen in te gaan, aan de luxeuze bankkantoren te zien verdienen ook banken veel teveel geld.

2 thoughts to “Banken”

  1. Bankier is een beroep, dat al in het Nieuwe (of Oude, sorry ik ben geen deskundige)wordt genoemd. Daar staat namelijk: hij viel in handen van rovers etc. Daar moet dus een bank zijn geweest.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *