Ze komen

?rhus citybikeSinds 1999 hebben ze het er al over, maar nu komen ze echt : de gratis ?rhus Citybikes. Op 1 mei worden er 250 nieuwe stadsfietsen losgelaten in ?rhus. Tegen inworp van een 20 kr. muntje kun je er de stad mee rond fietsen en na het weer parkeren van de fiets bij een van de 30 fietsenparkeerplaatsen krijg je je muntje weer terug.
Kopenhagen heeft dit gratis fietsenkoncept al een aantal jaar en ik heb er ook regelmatig gebruik van gemaakt. Het is handig als je als toerist de stad wilt verkennen.

In ?rhus is het echter een stuk heuvelachtiger dan in Kopenhagen, en daarom worden er als proef ook een aantal fietsen met versnellingen geplaatst. De vraag is hoe lang die overleven. Het goede van dit fietsenprojekt is dat het een aktiveringsprojekt is voor werkelozen. Zij zorgen ook voor het onderhoud van de fietsen. Mocht u ooit in ?rhus zijn, hier staan de fietsen.

Link : ?rhus Citybikes.

3 thoughts to “Ze komen”

  1. Mooi! De laatste keer dat ik in ?rhus was heb ik me rot gezocht naar fietsenverhuurders, maar alles was gesloten..

  2. Ik snap ook niet dat er niet iemand al een soort van rondleiding door ?rhus op de fiets heeft georganiseerd. ?rhus is de perfekte stad om op de fiets te verkennen. Mmm misschien moet ik dat zelf maar eens starten :-)

    Overigens zijn die citybikes best zwaar om op te fietsen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *