Warchalking

Niet te geloven, wat een zooi kan een mens verzamelen. Minstens 35 verhuisdozen staan nu in mijn huiskamer te wachten om uitgepakt te worden, ik weet alleen nog niet waar ik het moet laten, want de kasten moeten nog gekocht worden. Eerst maar eens op vakantie.

Mijn draadloze internetverbinding werkt gedeeltelijk. Ik kan met mijn nieuwe D-Link Wireless USB adapter geen verbinding krijgen met ons eigen net.

Maar ik kan wel verbinding krijgen met een ander accesspoint, een accesspoint van iemand uit de buurt die het dus niet beveiligd heeft (ik zal binnenkort het punt even warchalken) . Daar ben ik hem/haar nu even dankbaar voor, want ik leen/misbruik even zijn verbinding tot er een 2e (en sterker) accesspoint in ons trappenhuis geinstalleerd is. Wat wel raar is, is dat het signaal op verschillende plaatsen in mijn flat verschillende sterktes heeft. In de huiskamer werkt het bijna niet, in mijn slaapkamer werkt het redelijk tot goed. Er zit dus niets anders op dan voorlopig vanuit mijn bed (lees matras op de grond tussen de dozen) te surfen. En da’s een prima idee, want veel anders kan ik toch nog niet doen.

Nu nog een laptop die niet om de minuut zijn irritante en veel te veel lawaaimakende ventilator aanzet.

3 thoughts to “Warchalking”

  1. WiFi wil thuis bij mij ook nog niet helemaal :-( De ene keer wel verbinding en de andere keer niet en na een x-aantal minuten wordt alles verbroken… moet er nog maar eens goed voor zitten, of mijn laptop eens mee naar de zaak nemen, om te kijken of het daar wel goed werkt. Succes in ieder geval!

  2. Warchalking, altijd leuk… doe het nog gewoon met kabeltjes, maar kan wel gratis meesurfen bij de buren als ik zo slecht zou zijn om er gebruik van te maken. Wat zijn sommige mensen / bedrijven / scholen toch soms slecht beveiligd, wil je een wifi netwerk dan moet je ook aan beveiliging doen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *