Stop 1: K?benhavn

Voor zover ik weet heet Groenland Groenland, omdat de eerste ontdekker in de zomer op het zuidelijke deel van Groenland aankwam. Aangezien het daar best lekker weer in de zomer is was het dus vrij groen. Vandaar de naam. Maar ik zal het even natjecken.

Op de vraag of er nog gewerkt wordt in het danske is het antwoord ja ! Voor alle mensen die denken dat ik niets anders doe dan vakantie houden : dit zijn nog resten van de zomervakantie van 2004 die ik nog steeds niet gehouden had. Dus het lijkt veel vakantie,maar het was ook errug lang geleden dat ik (ver) weg ben geweest. Zo, hebben we dat ook weer verduidelijkt. U moet vooral niet de verkeerde indruk krijgen.

In Kopenhagen waar ik nu ben is het erg fris, ik vond het net zelfs koud toen ik uit de bioscoop kwam, en ik zit nog in Denemarken !
Er schoot me net door m’n hoofd dat ik mijn warme wollen trui vergeten ben mee te nemen. Wel heb ik nog in de uitverkoop een extra fleece sjaal en wollen muts gekocht vandaag, want we twijfelen allemaal of we wel warme kleren genoeg bij ons hebben. Hoewel de huidige temperatuur in Illulisat vandaag ronde -1 graden is, dus dat valt erg mee. Het wordt ook zonnig weer als wij daar zondag aankomen, na de eerste paar dagen in Asiaat (waar het de komende dagen rond de -5 graden wordt).

Hou ga ik de kou te lijf :
een lange onderbroek met wol van Craft
daarover een lange broek
daarover een wind- en waterdichtte dubbele regenbroek van Helly Hansen

1 paar sportsokken
1 paar dikke skisokken
een paar The North Face Gore Tex wandelschoenen

een thermo t-shirt met lange mouwen van Craft
een katoenen t-shirt met lange mouwen
een dunne Nike fleece trui
een dikke Tenson fleece trui met windbreaker
een met fleece gevoerde dubbellaags Peak Perfomance Gore Tex jas

Dubbel gevoerde wanten (niet met aparte vingers!)
een paar ekstra met thinsulate gevoerde wanten
een paar fleece sjalen
een wollen muts

Hier moet ik het mee doen. Het zal mij benieuwen.

5 thoughts to “Stop 1: K?benhavn”

  1. Brrr… Wij gaan volgende maand naar Toscane, en daar is ‘t 15 graden en nu twijfelden we even of we wel moesten gaan… Belangrijk verschil is waarschijnlijk dat wij gaan kamperen en jij (hopelijk!) in een lekker warm hotel ofzo zit. Toch?

  2. Klinkt wel warm genoeg, veel laagjes en allemaal thermo en fleece, straks zweet je je kapot ;-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *