Groeten uit Ilulisat

Internetcafe’s zijn hier schaars, maar hier in het hotel heb ik nog 15 minuten om iets te typen.

Ik denk niet dat er ooit nog een vakantiebestemming gaat komen wat Groenland kan verslaan. Het is hier overweldigend fantastisch. Op dit moment zitten we in Ilulisat waar we vanuit ons hotel de ijsbergen voorbij zien drijven. Een fantastisch gezicht. Vanmorgen zijn we met een visserboot tussen de ijsbergen door gevaren, en dat heeft fantastische foto’s opgeleverd. Al is het niet zeker of je dit soort dingen uberhaupt op een foto kunt vangen. Daar is het te groots voor.

In Asiaat hebben we een trip op een hondeslede gemaakt en ook dat was een fantastische belevenis. Er zijn hier ontzettend veel honden in Groenland.

Een van de hoogtepunten was voor ons natuurlijk ook het concert met tv-2 in Asiaat, maar deze week is een aaneenschakeling van belevenissen geweest.

Kwa weer is het ook perfekt, de zon schijnt, en het is -7/-8 graden. Goed uit te houden, maar ik heb mijn warme kleding niet voor niets mee genomen want in de wind is het erg fris.

Vanavond eten we als afsluiting Groenlands buffet waar we dingen als walvisbiefstuk, ijsbeer, walros, zeehond en dergelijke gaan eten. Spannend, en ook dat hoort erbij hier in Groenland.

Nu ga ik nog even van de laatste uren in Ilulisat genieten, en in het weekend hoop ik de eerste foto’s klaar te hebben.

6 thoughts to “Groeten uit Ilulisat”

  1. Hoi ingrid,
    Welkom thuis…ennje valt met je neus….in de vla van de zuivelhoek bij de netto… smul ze

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *