Million Dollar Baby (4/5)

Million Dollar Baby is dat niet die overgewaardeerde oscarbeladen film van Clint Eastwood. Hoe oud is die man eigenlijk ?
Die man is inmiddels 75, maar films maken kan ie wat mij betreft echt wel. The Bridges of Madison County en Mystic River zijn allebei van voldoende kwaliteit om wat respekt voor deze man te hebben.

Dus hij kan meer dan Dirty Harry spelen ?
Ja dat vind ik wel, al kan ie blijkbaar ook nog geen genoeg krijgen van de vieze harrie, want in 2006 gaat ie weer in de rol van Harrie Callahan, in een nieuwe Dirty Harry film. Hoe geloofwaardig hij daarin wordt is de vraag.

Million Dollar Baby ?
Million Dollar Baby is een film met klasse acteurs. Clint himself, fantastische Hilary Swank (zeg eens eerlijk heeft u Boys Don’t Cry eigenlijk wel gezien. De oscar die ze daarvoor kreeg was nog meer verdiend dan de oscar voor Million Dollar Baby) en Morgan Freeman. Dus daar kan het eigenlijk niet mis, het verhaal over de hardtrainende bokster is dan ook verre van saai. Nu wist ik bijna niks over het verhaal van de film, dus ik was redelijk verrast toen het minder goed afliep met een van de hoofdrolspelers. Het is best een intense film en zeker een aanrader.

Maar 4 sterren ?
Ja die 5e ster moest ik helaas inhouden vanwege het iets te sentimentele einde van de film.

Zien ?
Zien !

3 thoughts to “Million Dollar Baby (4/5)”

  1. Ik las ergens in een blad dat er natuurlijk wel wat ophef over ontstaan is in de USA ivm de wijze van doodgaan. Nederland werd er gelijk bijgehaald met zijn “verschrikkelijke” euthanasiewetgeving. Maar in de film is het voor Nederlandse begrippen geen euthanasie, maar moord. Euthanasie moet door een dokter gedaan worden.
    Daarnaast geeft de pati?nt al een aantal keer aan dat ze niet geholpen wil worden, terwijl de artsen toch doorzetten en tegen haar wil ingaan. Dit mag in Nederland in het echt ook helemaal niet op deze manier.

    Vond ik wel interessant om even te melden. :)

  2. Ik ben het eens met je recensie, maar ik vond de omslag z? sentimenteel dat ik er 3/5 van zou maken. En Marloes heeft gelijk, het heeft niks met de ons bekende vormen van euthanasie te maken.

    Overigens vond ik Eastwood ook erg goed, en ben ik weer een stukje meer fan geworden van meneer Freeman.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *