iTunes in Denemarken

De deense versie van iTunes is eindelijk geopend. En da’s een goeie zaak. iTunes heeft er al voor gezorgd dat de prijzen van muzieknummers onder de 8 kr. (2 gulden 40) zijn gezakt, en alle konkurrende muziekwebsites in Denemarken hebben ook meteen de prijzen verlaagd.

Het grote voordeel van muziek kopen via iTunes is dat er geen zogenaamde kopieer beveiliging op de gedownloade nummers zit. Ik kocht een muzieknummer bij Payload, een van de andere muzieksites, en kon tot mijn grote verbazing, dit nummer niet afspelen in iTunes omdat er een of andere achterlijke beveiliging op zit. Bij iTunes heb je dat probleem niet.

Er is echter een groot nadeel in Denemarken, en dat iTunes op dit moment geen toestemming heeft om het grootste gedeelte van de deense muziek uit te geven. Deze muziek is dus wel bij de konkurrenten te koop, maar dan inclusief de irritante kopierbeveiliging. Hopelijk gaat dit nog opgelost worden, want anders ontbreekt er een heel groot deel interessante muziek in de deense iTunes versie.

Maar wat een geniale uitvinding dat iTunes.

3 thoughts to “iTunes in Denemarken”

  1. Bedankt voor de tip. Ik heb daar ook al wel eens gekeken, maar hetzelfde probleem als iTunes, het hele deense repertoire ontbreekt. En ik ben nu eenmaal deens muziek (zowel engels- als deenstalig) verslaafd. :-)

  2. Je schijnt in de laatste iTunes versie ook video’s te kunnen bekijken en als je veel PDF’s hebt kan je die er ook in bewaren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *