Afdingen

Ik heb er een ontzettende hekel aan, aan afdingen. In Marokko heb ik het zoveel mogelijk vermeden.
En in Denemarken zou ik het nooit doen.

Ik moet een koelkast, een afzuigkap en een nieuwe magnetron, want nieuwe keuken. De timmerman/loodgieter is gevonden, hij is nog even 2 weken op vakantie maar daarna gaat het gebeuren.

Maar er moet dus het een en ander aangeschaft worden, en ik ging vandaag eens rondkijken. In winkel 1 waren de koelkasten voor redelijke prijzen te koop. In winkel 2, de winkel die altijd loopt te bl?ren dat ze zo goedkoop zijn in reklames op tv, waren alle produkten minstens 200 gulden duurder. En dan wordt ik toch recalcitrant. De verkoper kwam op me af en vroeg of ie ergens mee kon helpen. Ik vertelde hem dat ie kon helpen met koelkast, afzuigkap en magnetron, maar alleen als ie zijn prijzen flink naar beneden doet. Want in winkel 1 waren de prijzen een stuk lager.

Meer hoefde ik niet te zeggen, binnen 1 minuut haalde ie 420 gulden van de totaalprijs af. Da’s mooi natuurlijk, maar zou u zich niet ontzettend genept voelen ? Denk aan al die mensen die een koelkast bij hem kopen en niets zeggen. Ik shop ondertussen nog even verder.

5 thoughts to “Afdingen”

  1. Ik heb ook al vaak gehoord dat je zomaar korting kunt krijgen als je er alleen maar even om vraagt, dus, doe er je voordeel mee zou ik zeggen, kun je trouwens nagaan hoeveel ze er op verdienen want op de prijs die ze je boden verdienen ze ook nog genoeg hoor.

  2. Tja, ze houden de prijs altijd al hoog aan… je lijkt dus haast gek als je niet afdingt. Maar ja, het blijft raar natuurlijk.

  3. Je hebt toch zeker als echte Hollander de prijzen vergeleken op http://www.kelkoo.dk ?!?! Heeft mij een maand geleden zeker 1000 DKK gescheeld, toen ik een vrieskast nodig had…

  4. Ik was nog het meest verrast toen in de Bilka een verkoper zomaar de prijs voor een eetset flink liet zakken. Maar als rasechte Nederlander zit het afdingen mij in het bloed en doe dat hier dan ook regelmatig, natuurlijk niet in de supermarkt of kledingwinkels, e.d. Ik vond het in het begin raar dat Denen dat weinig doen, zelfs niet bij het kopen van huizen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *