Geknipt door H.C. Andersen

Dit is een treinkaartje, naar een mooie bestemming ook nog, maar daar gaat het even niet om.

Het is nog steeds H.C. Andersen jaar (hij werd 200 jaar geleden geboren), en er worden vele kulturele arrangementen georganiseerd. Bijvoorbeeld een heel duur koncert waar Tina Turner even 3 nummertjes kwam zingen, en daarvoor 3 miljoen gulden ontving. 3 miljoen gulden die eigenlijk naar het HC Andersen fonds had moeten gaan, een fonds dat goede doelen had moeten steunen, maar zo ging het niet helemaal. Een klein schandaal in Denemarken dames en heren.

Maar goed, H.C. Andersen schreef niet alleen mooie verhalen, hij was ook uitermate bedreven in het knippen van papierfiguren. U kunt er daar een aantal van zien in het H.C. Andersen museum. Maar u kunt ook gewoon een treinkaartje kopen, want als u goed kijkt, dat zonnenhoofd in de achtergrond op het kaartje is ooit geknipt door Hans Christian himself.

Treinkaartje

One thought to “Geknipt door H.C. Andersen”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *