7 thoughts to “Star Wars: Episode III – Revenge of the Sith (5/5)”

 1. Ah toe, Ingrid, dat meen je toch niet?

  De originele (niet de verherbouwde) episodes 4, 5 en 6 waren mythische films. Episode 1 was een kinderfilm (denk aan de afgrijselijke Jar Jar Binks), episode 2 had een paar mooie scenes. Denk aan Anakin en Amidala in het paleis aan het meer. Of de schaduw van Anakin op zijn ouderlijk huis. Maar vooral de spanning over hoe ze het in episode 3 zouden gaan oplossen

  Episode drie lost die belofte niet in. Er zitten twee mythische momenten in, namelijk de transformatie van chancellor naar emperor (die je als toeschouwer al in episode 6 gevoeld hebt) en de transformatie van Anakin naar Darth Vader.

  Beide transformaties worden er in luttele seconden doorheengejast. En hup, daar denderen de CGI gevechten weer over je scherm. Jammer.

  Ik vind de film eerder 2 sterren waard. Voor de moeite.

 2. Even voor de goede orde. Ik schrijf: over je scherm. Maar ik heb ‘m in de bioscoop gezien. In de Pathe, helemaal vooraan, zo groot mogelijk.

 3. Als ik schrijf: “daar denderen de CGI gevechten weer over je scherm” zou het kunnen lijken alsof ik een gedownloade versie op mijn computerscherm bekeken heb en dat beinvloedt het ervaren van de film.

  Film is toch al groter dan echt, maar als je zodanig gaat zitten dat je totale zichtveld wordt ingenomen door de totale breedte van het doek dan kun je je helemaal laten overspoelen door de film. Voor mij geen popcorn of andere zoethoudertjes. Ik wil de hele film en niets dan de film. Maar dan ook helemaal.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *