Dare mo shiranai / Nobody Knows (5/5)

Het belang van artcinemas als mijn geliefde ?st for Paradis werd gisteren weer eens bewezen. Zonder de hulp van de direktie van dit filmtheater was Dare mo shiranai / Nobody Knows nooit naar Denemarken gekomen. Dit filmhuis in ?rhus staat voor de import van alternatieve films in Denemarken, en gelukkig maar. Als maak ik me wel zorgen over het voortbestaan van deze half versleten maar o zo gezellige bioscoop. Gisteravond, een zaterdagavond wat normaalgesproken een topavond is in de andre bioscopen in ?rhus, zaten er welgeteld 8 mensen in de bioscoopzaal.

Die 8 mensen kregen wel een filmparel voorgeschoteld. Nu wist ik wel in grote lijnen waar deze film over ging, en ik had eigenlijk niet echt zin om hem te zien. Ik had gedacht dat het een ontzettend zware film zou worden.

Maar dat werd het niet, als was ie wel uitermate aangrijpend. Fantastisch acteerwerk van de erg jonge cast, 4 jonge kinderen die nadat hun moeder hun verlaten heeft proberen te overleven in een flat in het gevoelloze en anonieme Tokyo.

Ik ga er verder niet al te veel over zeggen, behalve dat u hem moet zien mocht ie komen
Nobody Knows, 5 sterren, een vele uren nadenken na deze film.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *