Spot

Zoals Jacob ook schreef, dit weekend vind in ?rhus het belangrijkste muziekfestival van Denemarken plaats : Spot 11. Spot is de etalage voor deense muzikanten, en krijgt veel bezoek van buitenlandse platenbazen en muziekjournalisten. Bands als Junior Senior, Under Byen en the Raveonettes zijn op voorgaande uitgaves van dit festival doorgebroken in het buitenland.

En ik had er eigenlijk wel willen zijn, al was het alleen maar voor het koncert van Tina Dickow. Ik was wel bij de voor opening aanwezig, donderdag avond, dat was een van de koncert hoogtepunten van dit jaar. Hier waren Under Byen, Lars HUG, Dicte en Steffen Brandt en Eiv?r Palsdottir (F?r?er eilanden) verenigd met een klassiek ensemble MidtVest. Gooi dat allemaal in een pan en er komt me toch een partij mooie muziek uit.

Aangezien dit hele ensemble vrijdag naar Herning vertrok voor een tweede koncert, en wij ons een Groenland reunie niet in betere omgeving konden voorstellen, waren wij gisteren in Herning. En dat was erg gezellig.


Eiv?r Palsdottir samen met Ensemble Midtvest


Steffen B. samen met Ensemble Midtvest

7 thoughts to “Spot”

 1. Eiv?r is waaaaaaanzinnig. Ik heb een maand geleden de CD met de bigband gekocht, totaal anders dan Kr?kan -dat veel intiemer is- en weer heel anders dan haar werk met Yggdrasil (Kristian Blak en groep van de F?r?er eilanden).

  Ze is op het zeventiende op eigen houtje naar Ijsland gegaan en daar op het conservatorium terecht gekomen. Maar met een stem en aanwezigheid als de hare is dat ook niet verwonderlijk.

  Ik zie op de foto dat ze dit keer blond haar had. Da’s een beetje gewoontjes voor haar doen.

  ‘k Ben jaloers. Het is al weer een tijdje geleden dat ik haar gezien heb. En ik zou willen dat ze eens een keertje naar Nederland kwam.

 2. Helemaal met je eens Erik-Jan, waanzinnig. Ze komt naar Bornholm in september, misschien moet je dat overwegen :-)

 3. Geen slecht idee. Ik ben nog nooit die kant op geweest. Ik ken het zuiden van Zweden wel, maar Bornholm lijkt meer Baltisch te zijn.

  Maar ik ga toch ook eens proberen om haar naar Groningen te halen. In mijn totaalpakket theaterplezier ben ik ook vrijwilligertechnicus bij een lokaal theatertje.

  Wij hebben regelmatig concerten via de Stichting Folk. En Eiv?r zou daar prima bij passen.

  Hoewel? Toen Yggdrasil (zonder Eiv?r) speelde, liep de helft van het publiek weg. Die hadden Scandinavische klanken verwacht en geen Soft Machine-achtige, jazzy, poppy, impro-muziek.

  Bornholm, zei je?

 4. Klinkt als een bijzonder festival. De foto’s van het ensemble zien er ook sfeervol uit.

  Zijn er toevallig eind juli/begin augustus ook interessante muziekevenementen? Dan ben ik van plan eens in Denemerken rond te gaan kijken.

 5. Uhm er zijn festivallen de hele zomer door, maar hoe interessant dat voor jou is weet ik niet.

  Een aardige is misschien het koncert van Under Byen en Saybia in/buiten bij Brandts Kl?defabrik in Odense, 7 augustus.

  Odense is een leuke stad, Brandts Kl?defabrik een heel leuk museum en Under Byen en Saybia zijn beide erg goed live.

  http://www.brandts.dk/
  http://www.jvb.dk/hca05.htm

  Prijs 50 kr.

 6. He, dat zou goed uitkomen, het toeval wil dat ik van 5-9 augustus in Odense ben (daarvoor in Kopenhagen en daarna in Aarhus). Dank voor de tip, ik zal zeker een kijkje nemen in die Kl?defabrik.

  Under Byen vind ik mooi (al ken ik alleen een handvol mp3’s), Saybia heb ik ietsje minder mee, maar misschien kunnen ze me live voor zich winnen.
  Denk je dat reservering c.q. voorverkoop nodig is?

 7. Zou ik wel doen, Saybia is best populair, en ze komen van Fyn dus er komen veel mensen denk ik. En de koncerten in Brandts zijn zowiezo populair.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *