Sin City (3/5)

Ik wist dat het een splatter film was, Sin City. Quentin Tarintino heeft er zelfs een stukje in geregiseerd. En ik verwachtte nul komma niks van het verhaal in film. Aan die verwachting voldeed de film ten volle.

Waar ik ‘m toch ging zien dan ?
Omdat het me wel interessant leek om te zien hoe een stripverhaal naar het scherm wordt gehaald. Niet zoals Spiderman of Batman, maar op een originele manier, in zwart wit met af en toe wat kleur. Mooi gedaan.

Tot mijn grote verbazing zag ik Rutger Hauer in deze film mee spelen. Bruce Willis vond ik wel goed, Clive Owen vind ik nog steeds irritant, en het duurde minstens een half uur voordat ik Mickey Rourke herkende. Elijah Wood was wel heel erg anti Frodo in deze film, en Benicio Del Toro heeft altijd wel iets.

Ik vond het verhaal drie keer niks, maar toch krijgt de film 3 sterren, omdat ie zo apart en origineel is.

Zien?
Als u enigzins in ander soortige films geinteresseerd bent : ja, anders : nee.

One thought to “Sin City (3/5)”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *