Nedtour en Overcoming (4/5)

OvercomingNatuurlijk zijn we hier trots, want een van “onze” ploeg reed al een paar dagen in de gele trui. En wat zag het er goed uit, in de ploegentijdrit. Ik had er veel voor over gehad, als ze arrogante Armstrong verslagen hadden. Maar het noodlot sloeg toe in de laatste kilometers, sympathieke David Zabriskie valt en schaaft zich aan alle kanten, en CSC verliest op 2 seconden de ploegentijdrit. Wat jammer ! Zabriskie schijnt morgen (gehavend en wel) weer gewoon aan de start te verschijnen.

Ik ben niet zo’n fan van Bjarne Riis, ik vind hem vrij stug en niet echt sympathiek overkomen. Dat is wat bijgedraaid na het zien van de film Overcoming. Deze film volgt de CSC ploeg een jaar tot aan de Tour van 2004, waar Ivan Basso 3e wordt. De film geeft inblik in het leven van een profwielrenner, en in wat er allemaal bij komt kijken om een ploeg in de tour de france hebben. Een absolute aanrader als je van wielrennen houdt, maar ook als niet wielren fanaat is de film interessant genoeg voor de menselijke aspecten die in de film worden belicht.

4 sterren, mocht ie naar Nederland komen.

Links:
Overcoming (official site)

5 thoughts to “Nedtour en Overcoming (4/5)”

  1. Ik denk dat ie wel als DVD te krijgen zal zijn over een half jaar, en dan waarschijnlijk met engelse ondertitels.
    Het is een aanrader.

    Volgens mij is Rocket Brothers ook wel te koop als DVD met engelse teksten trouwens.

  2. Ik heb na een jaartje tevergeefs wachten Rocket Brothers (idd met engelse ondertiteling) uiteindelijk toch maar besteld. Geen spijt van gehad overigens. :) Erg mooi portret.

    Ben wel benieuwd of de onlangs verschene concert-DvD van Kashmir nog een offici?le NL release krijgt. Anders die ook maar bestellen he.

  3. Ja de nieuwe DVD heeft waarschijnlijk niet zoveel gesproken tekst, en komt vast ook met engelse ondertitels. Er komt overigens ook spoedig een nieuw album aan de titel is al bekend : No Balance Palace.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *