Bill Nighy – king of coolness

In relation to The Girl in The Cafe, and the sudden (re)discovery of Bill Nighy, I found audio files of a masterclass he once held for upcoming actors.

Very much fun to hear, he is a great storyteller, very funny and still crazy. You get a lot of background information about films, acting, auditioning and answers :
“What do you do with your hands on stage is a world-class, groovy question about acting”
Theatre voice- archives (search on Bill Nighy)

Much much more information about Bill Nighy, including an extensive filmography on the Bill Nighy site.

16 thoughts to “Bill Nighy – king of coolness”

 1. Kewl site, dat theatre-voice. Ik ga komend jaar een theaterversie van Festen regisseren en ik vind zomaar drie audiofragmenten over het vertalen van Festen naar het theater. Eens even kijken of ik die fragmenten uit de Flash kan halen zodat ik ze in de trein kan beluisteren.

  Dank je wel!

 2. Hej Erik-Jan, je kunt ze in ieder geval opnemen op je computer met een programmaatje als Allsoundrecorder. Dat heb ik ook gedaan, en dat werkt prima.

 3. Hoi dank voor de link. Erg interessant. Ingrid zou je me kunnen uitleggen hoe zo’n Allsoundrecorder werkt? waar kun je die vinden?

 4. Yep, da’s ook de voorlopige oplossing van theatrevoice zelf:
  ———
  Forum: Comment on theatreVOICE discussions – recent or otherwise
  Topic: Offline audio listening?
  Posted By: Administrator

  not at present.. we’re looking into this, though there are copyright implications..
  ———
  @helene:
  Mijn geluidkaart (Audigy2 op een PC onder Windows XP) heeft een mixerschuifje dat “What U Hear” heet. Als ik dat open, kan ik in de soundrecorder opnemen wat ik op datzelfde moment hoor.
  Ik gebruik overigens Audacity steeds vaker. Het werkt gewoon goed.

 5. Hoi Ingrid,
  Dank voor je snelle antwoord :) Kan ik die geluidsbestanden tenminste op mijn laptop opslaan! Ben een groot theater fan, maar na the Girl in the Cafe zeker ook een Bill Nighy fan. Ik was ongeloofelijk verbaasd over de ingetogen manier waarop hij Lawrence speelde in tegenstelling tot zijn rollen als Raymond Robertson in Blow Dry en Billy Mack in Love Actually. Echt brilliant. Heb je “Still Crazy” gezien?

  Nogmaals dank voor de info over dat audio programma. Ik ga het meteen downloaden.

  Ta!

 6. Still Crazy is besteld en komt morgen, samen met 6 andere Bill Nighy DVD’s :-)

 7. Aha, ook caught by the Nighy bug right? :) Welke andere heb je besteld? Trouwens ik heb de sound track van Still Crazy ook, kan altijd een kopietje voor je maken als je die nog niet al besteld hebt. Still Crazy is brilliant.

 8. Helemaal ! Absoluut Nighy obsessed.
  Ik heb State of Play, Shaun of Dead (die kwamen vandaag binnen), Blow Dry, Still Crazy, Underworld, Enduring Love en I Capture The Castle. En kijk uit naar Hitchhikers guide of the Galaxy natuurlijk.

  Love Actually had ik al, en de Christmas is All Around videoklip heb ik de afgelopen dagen heel veel keren gezien. Werkt perfekt als je in een slechte bui bent.

  Lawless Heart had ik ook (al vond ik die wat tegenvallen).

  Heb jij toevallig Michael Parkinsons show met Bill Nighy opgenomen ?

  De soundtrack van Still Crazy – ik ga je even mailen, misschien kunnen we iets uitwisselen.

  Ik overweeg ook serieus een Bill Nighy blog op te starten. Bill Nighy is mijn nieuwe held.

  Nu stop ik, anders denken mensen dat ik nog gekker ben dan ze al dachten.

 9. Is okay. Ik zie je mailtje wel verschijnen. Helaas niet Parky’s interview met Bill opgenomen. Was toen nog geen fan :(

 10. Ik heb net Love Actually gezien en herinnerde me Bill Nighy vaker gezien te hebben. In die film met Bill Conolly die zich deels in Nederland afspeelt. Even op IMDB gekeken, en dat is dus Still Crazy. Met de prachtige tekst (ongeveer, uit het geheugen): “I hate fucking Groningen”. “No, fucking Groningen was fucking yesterday. This is fucking Hoogeveen”. Uitgesproken op het toilet van een een of ander jeugdhonk.

 11. Ja Still Crazy, heerlijke film! Een rockster in hart in nieren die Nighy. Ik wist trouwens niet dat de film in Nederland speelde, en vond het grappig dat er in een van de scenes op een toilet “De Dijk” op de toiletdeur gegraffitied stond. Meer nederlandser kan het niet. Dus wel alles zelf zingen he in die film, die Nighy, grote klasse.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *