Paypal, pas op pal

Ik ben er niet echt dol op, op Paypal. Maar soms moet je iets gewoon hebben, en als het dan uit het buitenland moet komen is de kans groot dat je alleen met Paypal kunt betalen. En dus meldde ik mij gisteren toch bij Paypal. Betaalde en alles was goed.

Vandaag, slecht 1 dag na ik me aangemeld heb, kwamen er al 2 mailtjes binnen. Afzender : update@paypal.com en het mailtje zag er heel erg echt uit. Toch vertrouwde ik het niet helemaal. “Paypal” vroeg mij nogmaals mijn creditcard informatie in te toetsen. Ik klikte op de bijgevoegde link in het mailtje, en kwam op een Paypal site uit, het verschil met de echte site was niet te zien. Het enige wat mijn argwaan aanwakkerde was het feit dat het internet adres niet iets als www.paypal.com was, maar alleen een ip nummer als adres, de schoften.

Ik ging naar de echte Paypal, en las in de help hoe je nep Paypal mails kunt herkennen. Dat kun je aan het feit dat echte Paypal mails je met naam en achternaam aanspreken. Dat deed mijn verdachtte mailtje niet, en dus was het een nepper.

Nu ben ik normaalgesproken erg op mijn hoede met dit soort dingen (comes with the job), maar wat met al die goedgelovige mensen die dit dus niet doorzien …

8 thoughts to “Paypal, pas op pal”

 1. Ik heb zelf ook een paypal account en ook al veel van dat soort mailtjes gekregen. Ik ga er nooit op in. Volgens mij heb ik een soort derde zintuig hiervoor, om dit soort mails te herkennen :).

 2. Waarom ben je niet dol op Paypal? Ik hed er al meerdere malen dingen mee betaald en het werkt altijd prima. Ik ben zelf heel blij als ik mijn credit card nummer niet overal hoef prijs te geven. Nee hoor, als ik kan Paypallen dan doe ik dat. En gewoon nooit klikken op links in mailtjes die zeggen van financi?le clubs te komen en naar een login vragen.

 3. Ik gebruik ook graag Paypal. De aanmelding kost wat tijd, maar daarna is betalen (en geld ontvangen) een fluitje van een cent, nog eenvoudiger dan internetbankieren. Op bijvoorbeeld eBay een onmisbaar hulpmiddel.
  De eenvoudige vuistregel: Paypal en andere financi?le instanties vragen nooit per mail om inlogggevens. Bij twijfel de mail gewoon doorsturen aan spoof@paypal.com, dan hoor je snel of je argwaan terecht is.

 4. De mail die ik kreeg heb ik doorgestuurd naar spoof@paypal.com. In de mail werd er niet direkt om mijn gegevens gevraagd, maar er was een link naar een website die er vrij echt uitzag waar je je gegevens moest invoeren.

  En dit soort mails is de reden dat ik er niet echt gek op ben, omdat je zo ontzettend moet opletten.

  Ja eBay is ook de reden dat ik me wel aangemeld heb. :-)

 5. Ik heb via paypal betaald op een website echter nooit iets van gehoort.
  kun je met paypal ook laten storneren

  gr

 6. Ik kreeg vanochtend een e-mail van staatslotterij.nl. Als die dubbele t het niet gedaan had, dan was het feit dat het in het Engels gesteld was al genoeg verdacht. De inhoud? Dat ik –gekoppeld aan mijn e-mailadres (nog verdachter)– de hoofdprijs gewonnen had. Tja. Daar trapt toch niemand in?

  Maar ik vond ‘m wel creatief. Staatslotterij van de staatslotterijshow met Marrc Kleinn Esssink.

  En paypal-spoofs krijg ik bijna dagelijks op een e-mailadres dat ik al jaren niet meer gebruik, maar dat nog wel bestaat tot het eind van deze maand.

 7. Ook ik krijg erg veel mails van “Paypal”.nu net weer een dat mijn account wordt geblokkeerd(ja en ik heb niet eens een account!) dus een van de eerste keren dat ik zo’n mail kreeg ben ik naar de echte site van Paypal gegaan en heb daar via een mail naar de klantenservice om uitleg gevraagd ik kreeg vrij snel een mail terug met de bevestiging dat het dan dus ook een valse mail is, en dat ik er dan ook maar niet op moet reageren. Maar de mails blijven komen. Dus ik typte Paypal maar eens in bij google en kwam tot mijn verassing op deze site http://www.paypalwarning.com of het allemaal waar is of niet dat is niet aan mij om te beoordelen. Maar het is wel interessant, en als er maar een klein gedeelte van waar is, is een waarschuwing voor mensen die zich bij paypal hebben aangemeld of dit van plan zijn op zijn plaats.

 8. Inmiddels heb ik Paypal regelmatig gebruikt, zonder problemen. Er is een simpele regelom de nep mails te herkennen : officiele mails van Paypal bevatten altijd je naam en achternaam in de aanhef. De “valse” mails hebben dat dus niet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *