Film, film, film

Begon u zich al zorgen te maken ? Al tijden geen filmlogje ?

Ik geef toe, na The Girl and the Café, vroeg ik me af : wil ik uberhaupt nog tijd verspillen aan films zonder Bill Nighy …
Mijn stapel Bill Nighy DVD’s heeft aardig wat filmuren met Bill opgeleverd, maar aangezien ik de The Hitchhikers guide to the galaxy pas op 2 augustus (kan en) ga zien (voorpremiere, dat weer wel) was dat toch een iets te lange periode zonder bioscoopbezoek.

En dus komt hier de inhaalslag, al zijn er weinig hoogtepunten:

PS (3/5)
Topher Grace is een beetje te smart in deze film, Laura Linney vond ik wel goed spelen. Ik had er meer van verwacht, en daarom maar 3 van de 5. Laat maar links liggen.

Les Choristes / The Chorus (3/5)
Ook hier was ik teleurgesteld. Deze de hemel in geprezen franse film, kon mij niet echt aan mijn stoel plakken zeg maar. En dus ook maar 3 sterren.

A love Song for Bobby Long (4/5)
Scarlett Johanson kan bij mij (na Lost in Translation) echt heel erg weinig fout doen, en ook in deze film was zij de ster. John Travolta vond ik misschien niet oud genoeg voor zijn rol, maar desalniettemin werd ik geroerd door deze film. Mooie kleuren, lekker langzaam tempo, goed acteerwerk, en dus een aanrader. 4 sterren.

The Assassination of Richard Nixon (3/5)
Normaalgesproken kan Sean Penn, ook heel weinig fout doen, maar deze film komt echt veel te langzaam op gang, of is een 45 minuten te lang, kies zelf. 3 sterren, en de volgende keer beter Sean.

Manderlay (2/5)
Films van deense regisseurs zijn niet altijd goed, ook niet als de instrukteur toevallig Lars von Trier heet. Ik geef meteen toe dat ik Dogville zelfs nooit gezien heb, en dat ik me heb laten meelokken naar Manderlay, omdat ik zelf niet echt plannen had om hem te zien. En dat was niet onterecht, dat ik die plannen niet had. Zelden zo’n saaie film gezien, en zelden zo goed geslapen in de bioscoop. 2 sterren.

Return to Sender (4/5)
Andere deense regisseurs doen het beduidend beter. Neem Bille August bijvoorbeeld. Return to Sender met deense Connie Nielsen en amerikaanse Aidan Quinn is een interessante film en een aanrader. 4 sterren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *