Don’t Panic

Slartibartfast en Arthur Dent
Bill “Slartibartfast” Nighy en Martin “Arthur Dent” Freeman

Sometimes you run into books that catch you from the very first page. The Da Vinci Code seemed to be one, but coming nearing to the end of this book it faded out, and became a bit boring.

The Hitchhikers Guide to The Galaxy seems to be this kind of book too. Or rather The Ultimate Hitchhikers Guide, which is a collection of 5 books of Douglas Adams, of which The Hitchhikers Guide to The Galaxy is one.
Are you still with me ?

And I can’t believe I missed it. 50 million people have read this book already, and I hadn’t even heard about it. Until recently.

Cold Play made Don’t Panic and Radio Head Paranoid Android and I never made the link. A whole new world is opening up for me! And now the film is on it’s way. (and the best thing is : Bill is in it, and the voice of Marvin is Alan Rickman, which doesn’t make it less interesting), and in this case it seemed a good idea to read the book before the film.

I started laughing on the first page, and haven’t stopped laughing yet. It does ask for a weirdish, slightly geekish, british sense of humour, but that wasn’t a problem for me. And now I am even more looking forward to the film. There is a week left to finish the book before the film is out in the cinema. Don’t Panic.
And do read that book, it’s hilarious.

9 thoughts to “Don’t Panic”

  1. Ik moet in ieder geval het halve uurtje met Slartibartfast zien. Ik weet dat de film gehaat en geprezen wordt.

  2. Een paar maanden geleden ben ik in het boek begonnen, zonder te weten dat er een verfilming aan zat te komen. Het eerste hoofdstuk op aarde vond ik erg grappig, met het huis dat dreigt te worden gesloopt. Vervolgens belandden ze in het ruimteschip en daar raakte ik de draad nogal kwijt met de vele opsommingen van allerlei planeten en hun curieuze bewoners. Ik heb hem toen weer weggelegd en ben ergens anders in begonnen. Misschien moet ik nog een keertje doorzetten.

  3. Eerst de film en dan het boek is volgens mij nooit een goed idee, maar gelukkig verschillen smaken. Ik denk dat ik in de Engelse versie van ‘t boek veel grappen zou hebben gemist. Leuk aan de NL vertaling is dat ook namen zijn vertaald (normaal gesproken is dat verschrikkelijk, maar als de naam van Ford Prefect niet vertaald was naar Amro Bank had ik geen idee gehad van waar ‘t over ging). Ik heb nog vier delen voor de boeg, misschien moet ik daar toch maar ‘ns aan gaan beginnen…

  4. Aaargh, heb bij iemand die alles heeft, groot deel van film gezien. Als je het boek gelezen hebt kun je beter de tv serie gaan zien dan de film. Als hij iets is, dan is het, zoals zoveel remakes, onnodig. Bill is wel leuk overigens, maar vooral Bill. Alan Rickman heeft niet zoveel van het personage begrepen (en het wil wat zeggen dat ik wat op Alan aan te merken heb). En wennen aan een andere Arthur Dent? Dat gaat natuurlijk nooit lukken. (Simon Jones was zowel AD in de radio- als de tv serie).

  5. @Yak : nu ben ik niet gehinderd door enige voorkennis voor wat betreft de radioserie ?n de tv serie, ik heb alleen het boek. Dus wat betreft ben ik vrij onbevooroordeeld wat betreft de film.

    Natuurlijk is Bill leuk :-). En is de reden dat ik het boek ben gaan lezen in the first place. Ik moet die film gewoon zien. U hoort nog wel wat ik ervan vond. Don’t Panic.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *