Re: E-mail

Beste Robert,

Wist je dat ik een broer heb die Robert heet, en dat hij ook dit jaar de vierdaagse heeft gelopen ? Roberts zijn blijkbaar stoer aangelegde mannen, met karakter. Respect voor jullie allebei. Robert is overigens ook de naam van de deense Oscar beelden. Maar dit even terzijde.

En nu even serieus, want het is me nogal niet een vraag. Nu ben ik zelf ook nog niet zo heel lang in het bezit van een DVD speler, en mijn collectie is niet wat je noemt groot. Dat ik op dit moment in een Bill Nighy fase zit, heeft er echter voor gezorgd dat mijn collectie zich verdubbeld heeft de laatste weken. Maar daar zal ik je verder niet mee vermoeien (ok op 1 tje na dan).

Lost in Translation heb je al, dat was waarschijnlijk ook een van de eerste geweest die ik je had aangeraden. Amelie is ook een goede keus.

Hier komen een paar ideen (met het risico dat er kommentaar gaat komen, maar daar hou ik wel van) allemaal beloond met de maximale 5 sterren:

The Girl In The Cafe
Vind je Lost In Translation mooi, is dit een must-have. Vind je Lost in Translation niks, is dit een must-have.
Het beste acteerwerk dat ik in tijden gezien heb. Bill Nighy is geniaal fantastisch in deze film.

In de categorie “kun-je-een-oneindig-aantal-keren-zien” (altijd goed om er daar een paar van te hebben):
Groundhog Day (deze Bill is namelijk ook echt cool)
Good Will Hunting (Robin Williams is fantastisch in deze film)
Pretty Woman (je zou er bijna van in sprookjes gaan geloven)
Notting Hill (ditto)
Big Fish (een mooie hartverwarmende Tim Burton is ook nooit weg)
American Beauty (Kevin Spacey = supercool)
Dead Poets Society (mooi en ontroerend)

In de categorie deense aanraders :
Arven
B?nken
Festen
(kun je alledrie blind kopen (indien verkrijgbaar buiten Denemarken), fantastische films! Niet goed, krijg je van mij je geld terug)

In de categorie Outsiders (maar daardoor zeker niet minder de moeite waard):
The Motorcycle Diaries
Finding Neverland
The Story of the Weeping Camel
Un long dimanche de fiancialles (met Audrey Tautou)
The Girl with the pearl earring
Nobody Knows

Ik hoop dat je er wat aan hebt. Veel kijkplezier !

Groet
Ingrid

11 thoughts to “Re: E-mail”

 1. Festen ligt overal (bijv. de Free Record Shop) voor nog geen 10 euro in de DVD-bakken. Is een prachtige, schokkende film en ook nog om te lachen, maar misschien wel niet, maar toch eigenlijk wel. Zeg maar. ;-)

  Woon je in Groningen? Reserveer dan alvast juni 2006 in je agenda om naar mijn toneelversie te komen kijken. :>

  Mijn buurtvideotheek (Rush, Indische buurt, Groningen) heeft het prachtige 7 DVD’s / 7 dagen / 7 euro-concept voor de films die niet meer in de dag-selectie zitten. Met hulp van “DVD Shrink” en “DVD Decrypter” copieer ik die dan. Dat voelt niet illegaal aan.

 2. Ik vrees dat ik ze alletwee nog moet zien: lost in translation en the girl in the cafe.. Ga me er in m’n vakantie eens aan wagen..

 3. Fucking Åmmål mag natuurlijk ook niet ontbreken. (denk nu even aan menemen naar onbewoond eiland) A fish called Wanda (zit zo knap in elkaar) Etre et Avoir (maar dat wist je al) (loopt nu even naar boven om in DvD kast te kijken) De bewegte Mann (ach ik heb hier ook helemaal geen tijd voor!)

 4. Waar is ” Rebel without a cause” gebleven en ” Last tango in Paris”? Om over ” Easy Rider” maar te zwijgen net als “One flew over the cuckoo’s nest”
  Misschien ben ik gewoon te oud.

 5. En Death in Venice (als we het dan toch over oudjes hebben) Cassablanca, Chitty Chitty Bang Bang, The Sound of Music, The King and I? Some like it hot?
  Allemaal wel in de juiste context gezien, natuurlijk, maar volledig onmisbaar.

 6. Ik wist dat ik nu in een fuik gelopen was. Want nu vergeet ik Dr. Strangelove, The Graduate, Tim, Wilde, A room with a view, Jalla Jalla, Kentucky Fried Movie, The Holy Grail, Airplane.
  En dan hebben we het nog niet eens over een aantal hele goede tv series. Hu!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *