Batman Begins (4 / 5)

Batfilm Begins : Een Batman film geregiseerd door Christopher (Memento / Insomnia) Nolan klonk interessant. Ik heb de andere Batmans ook gezien, maar ben geen hardcore fan . Maar ik herinner mij de prestaties van ?n Jim Carrey ?n Jack Nicholson in Batman films.

Batman Begins vertelt het verhaal over hoe Bruce Wayne Batman werd. En dat klinkt misschien belachelijk, maar de film doet het op zo’n manier dat het een erg geloofwaardig verhaal wordt. Batman wordt niet geschilderd als een superheld met buitenatuurlijke krachten, maar als een normale man, die met wat ninja technieken en technische snufjes de illussie wekt een superheld te zijn. Je zou het zo geloven.

Christian Bale is Bruce Wayne / Batman, Michael Caine (perfect voor de rol) is zijn butler Alfred, en Liam Neeson (always a pleasure) is the bad guy.

Ik ben niet zo’n fan van Christian Bale, ik vind hem niet echt sympathiek. Maar in deze film is ie geloofwaardig.
4 sterren, en een aanrader.

Zit Rutger Hauer trouwens tegenwoordig in elke comic verfilming ? Na Sin City, was ie nu ook aanwezig in Batman Begins. Is ie op cult revival tour ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *