Mind Boggling II

De deense DSB besloot dat vanaf vandaag de rails verouderd en versleten zijn, en dat dus de gemiddelde snelheid omlaag moet van de treinen van 160 km/u naar 120 km/u. Dit betekende dat alle treinen tussen ?rhus en K?benhavn minstens een half uur vertraging hadden, op de heen en terug weg.

En raad eens wie er vandaag naar K?benhavn moest met de trein.
Maakte ik me er druk om ?
Nee. Ik hou van de deense intercity treinen, er bestaat geen transportvorm die meer relaxed is dan de treinen hier (als je er eenmaal in zit). Ik bracht een uur of 7 uur door in het business class treinstel vandaag, voor een vergadering van 3 uur.

Ik genoot, keek onderweg eens naar de voorbijzoevende net gemaaide weilanden, en ik las deel II in zijn geheel uit. Het enige probleem was dat ik in een stilte coupe zat : verboden voor mobieltelefoons, gesprekken met anderen en andere harde geluiden. Dat was zwaar, het boek is veeeel te grappig om in de stilte coupe te zitten.

4 thoughts to “Mind Boggling II”

  1. ach het doet een beetje aan de regionaal trein denken. ik pak vaak de trein naar kors?r naar mijn zomerhuisje , en de dene zijn zo blij over dat de trein 3 minuten te laat is , nu kunnen ze zamen praten

  2. M’n ouders zijn in hun vakantie met de trein naar Kopenhagen geweest. Ze waren zeer te spreken over de Deense treinen. Ze reden geruisloos en de stations werden aangegeven op verlichte banen links en rechts in de trein boven de ramen. Veel beter dan dat oude spul wat hier in NL rondreid. Maar waarschijnlijk krijgen we hier in 2007 op het traject Groningen – Leeuwarden net zulke mooie treinen als in Denemarken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *