The Island (3/5)

The IslandIk had me echt verheugd op The Island. Science Fiction, Ewan McGregor en de half deense Scarlett Johansson (d?t wist u vast niet) in een film.

Het verhaal was interessant : voor heel veel geld kun je een kloon van jezelf laten maken, en mocht je later reserveonderdelen nodig hebben (lees hart, nieren, lever etc) dan worden die door de kloon geleverd. Ewan en Scarlett zijn beide een kloon en leven in een volledig van de buitenwereld afgesloten wereld, waar hen is verteld dat zij de laatste overlevenden zijn op aarde. Als ze er echter achterkomen dat ze puur reservemateriaal zijn, vluchten ze weg, de echt wereld in.

Het idee achter de film is spannend genoeg, en waarschijnlijk ook een stuk minder science fiction dan we op dit moment denken. Wat dat betreft zit het wel goed. Maar toch red de film het niet, het eerste uur is spannend, daarna wordt je moe van de achtervolging scenes. Je leert de personages niet echt kennen, en na de 3e miraculeuze ontsnappingen, had ik het eerlijk gezegd wel gehad. Jammer.

En als ik heel eerlijk ben moet Scarlett zich richten op films als Lost in Translation, A love song for Bobby Long of the Girl with the pearl earring, daar komt zij zoveel beter tot haar recht.
Ik kon er niet meer dan 3 sterren van maken, helaas.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *