Widescreen ?

Even een vraag aan het uiterst intelligente lezerpubliek van deze site. Stel u staat voor de aanschaf van een nieuwe laptop.

Zou u er een met widescreen nemen of niet ? Waarom wel en / of waarom niet ?

En verder ben ik desperaat op zoek naar iemand met een DVD recorder die Animal Planet kan ontvangen. Meld u, I need a huge favor, maar ik zal u er rijkelijk voor belonen …

24 thoughts to “Widescreen ?”

 1. Ik heb er een met widescreen, bevalt goed. Keuze was makkelijk want dit model was in de aanbieding. Sommige websites worden wat breed maar dan kan je altijd je venster wat smaller maken als het lastig lezen is. Verder vind ik het prima. Ook voor dvd kijken is het fijn.

 2. Ik heb een widescreen laptop en het bevalt prima en uitstekend.

  Verder ben ik de gelukkige bezitter van een Media Center en digitale televisie die ook Animal Planet doorgeeft. Roept u maar!

 3. Ja, ik heb ook Animal Planet (via de schotel, dus lekker scherp beeld). Ik zou gaan voor een gewone laptop. Mijns inziens moet een laptop niet te groot zijn zodat hij overal makkelijk mee heen kan. En hou vaak kijk je nu een DVD-tje op je laptop? Alleen voor DVD’s kijken lijkt een breedbeeld laptop me handig, maar verder niet echt.

 4. Richard: onzin, een breedbeeldlaptop is echt niet veel groter dan eentje met een “normaal” scherm. En twee applicaties naast elkaar draaien is toch echt heel fijn.

  Ik dacht overigens ook dat ik nooit een DVD op mijn laptop zou kijken. Totdat ik hem eens meenam op een lange treinreis…

 5. Ik zou ook voor de widescreen gaan, omdezelfde redem als George aangeeft: meerdere applicaties naast elkaar draaien.
  @George: en zo’n dvd-tje kijken in de trein, dat trekt je batterij wel?

 6. @Awarnach: drie en een half uur, maar dan zet ik wel de helderheid van mijn scherm iets lager! Dus zolang ik van de extended versie van LOTR afblijf gaat het prima.

 7. Nog 2 laatste vraagjes :

  de nieuwere laptops branden niet door je benen heen als je ze op schoot hebt ? (mijn huidige wordt errug warm)

  En hoe zit het met het lawaai van de ventilator bij die nieuwe Centrino processor laptop ? (mijn huidige klinkt als een boeing 747 en dat bijna constant – maar da’s ook een oud barrel zonder centrino)

  @George : ik ga je even mailen over Animal Planet.

 8. @Yak : ik ben meer allergisch voor herrie dan voor heet. Dus als ik moet kiezen …

  @Ejee: een van de anti spam plugins is nu uit, want dat kan natuurlijk niet !

 9. Mijn laptop wordt heet. Inderdaad: brandt gewoon door je benen heen. En dan heb ik slechts een 2.nogwat Ghz Centrino processor. Eigenlijk heb ik het idee dat het vooral de harddisk is die zo heet wordt. Herrie maakt hij helemaal niet, sterker nog: ik vind hem stil. En aangezien mijn gewone pc watergekoeld is omdat ik allergisch ben voor herrie zegt dat al heel wat :)

 10. Nou Yak, geef mij dat ISBN nummer maar, want dat klinkt wel heel erg fantastisch met dat boek. Wat doe jij toch op dat konijn trouwens ? :-)

  Ik heb 2 modellen uitgezocht, een met Wide en een niet Wide (maar sneller) , en morgen ga ik geld over de balk smijten.

 11. Ja maar ik weet het nog niet !!

  Acer TM4602WLMI 15.4″ TFT WXGA Win XP Pro
  Acer TravelMate 4602WLMi – Pentium M 740 1.73 GHz – RAM 512 MB – HD 60 GB – DVD?RW (+R dobbeltlag) / DVD-RAM – Mdm – LAN EN, Fast EN, Gigabit EN, Bluetooth, 802.11b, 802.11g – Centrino – Win XP Pro – 15.4″ TFT WXGA (1280 x 800)

  OF

  Acer TravelMate 4654LMi – Pentium M 760 2 GHz – RAM 512 MB – HD 100 GB – DVD?RW (+R dobbeltlag) / DVD-RAM – Mdm – LAN EN, Fast EN, Gigabit EN, Bluetooth, 802.11b, 802.11g – Centrino – Win XP Pro – 15″ TFT SXGA+ (1400 x 1050)

  That’s the question :-)

 12. Weet je het zeker dat ze bluetooth hebben? Acer modellen met blauwtand hebben een letter ‘b’ in de typeaanduiding.

  Als het je enige computer is, dan is 100GB veel lekkerder dan 60GB. Ik heb minder dan de helft van mijn CD kast in 192kbps MP3 op de harddisk en dat beslaat ongeveer 60GB. Misschien wil je wel de hele Billy Mack-box in Windowsmedia-formaat o.i.d. opslaan, dus dan telt elke GB.

 13. @Ejee : ik heb ook nog een 250GB USB 2.0 external harddisk, en het bevalt Billy Mack ?n Ray Simms daar prima kan ik je vertellen :-) Dus daar hangt het niet van af.

  Wide or not Wide that is the question. Het antwoord is natuurlijk 42, maar dat model hebben ze niet.

  Bl?tand – volgens http://www.acer.dk zou het erop moeten zitten (maar da’s geen primaire eis van mijn kant hoor)

  Oh en had ik al verteld dat George vanaf nu mijn held is ?

 14. Mijn gewone laptop was een tijdje stuk,toen eentje met
  een 15.4 inch scherm in bruikleen gehad.
  Lijkt allemaal leuk,maar je moet meer scrollen.

  Bijv, de website van NU.NL ,beide zijdes van het scherm leeg,
  alleen het midden in gebruik.

  Blij dat ik mijn oude apparaat weer terug heb !

 15. Ik heb ook een laptop en die wordt ook erg warm maar als je thuis bent kun je er wel een kussen onder de laptop en je benen leggen heb ja a. geen last van de warmet . b. en je hebt geen last van de schadelijke stralingen. Mischien een goeie tip

 16. Een kussen onder je notebook? Als je je notebook ieder jaar wilt vervangen, is het een mega goed idee!
  Een kussen blokkeert de aanvoer van koele lucht! Gebruik idd een hardcover stripboek, geen last van warmte, je notebook blijft hangen rond een redelijke temperatuur en je hebt ook nog een gelijke gewichtsverdeling @ je schoot!

  Succes!

Comments are closed.