Strings (5/5)

Kun je ontroerd worden door een film waar alle acteurs marionetten zijn aan draadjes ? Het antwoord is een volmondig ja.

4 jaar is er aan deze (deense) film gewerkt, maar het resultaat is absoluut verbluffend. Prachtige kleuren en poppen, misschien een niet zo heel verassend verhaal, maar avontuurlijk is het wel.

De film bevat ontzettend veel symboliek, en de constant aanwezige draden dragen bij aan het verhaal. Er wordt ook geen poging gedaan de draden te verschuilen, ze worden door de hele film gebruikt als een extra dimensie. Als er een baby geboren wordt komen er draden uit de hemel, en sterft er iemand knappen de draden van de persoon. De poppen zijn prachtig, de scenes ongelovelijk, inkl. onderwater scenes, romantiek en grote legerscenes a la Lord of The Rings.

Toevallig (de film heeft dit weekend premiere) was er een uur “The making of Strings” op tv hier vanavond. En als je dat ziet krijg je alleen nog maar meer respekt voor de filmmakers (200 mensen en puppeteers hebben er aan meegewerkt).

Absoluut zien, als u een anderssoortige film kunt waarderen, dit is een film voor feinschmeckers. De volle 5 sterren, no doubt.

Strings official site (tjek de trailer !)
Strings IMDB

7 thoughts to “Strings (5/5)”

 1. hallo!
  ik heb de film gezien in Kopenhagen en het is zeker de moeite waard, erg indrukwekkend!!!! Ook al spreek ik geen Deens, toch kon ik een goed gedeelte van de film volgen en het is echt een dikke aanrader!!!

 2. conclusie: Indrukwekkend kwa idee, techniek en beeld. Wat een mooie kleuren!! Even lijkt er niets mooier te zijn dan dikke regendruppels op gelakte marionetten. Maarrrrr…. het verhaal is flinterdun en walst over menig platgetreed pad. Daarnaast zijn de dialogen iets te vaak van tenenkrommend He-Man niveau voor mijn smaak. Moet ik er natuurlijk wel even bij vermelden dat ik de engelse nasync heb gezien. Misschien heeft het deense orgineel minder last van voice-overacting.

  En dat ik niet zo’n liefhebber van de Lord of The Rings trilogie ben. Dat zal ook meetellen.

  3.5/5

  ….en dat ik de briljante Wallace & Gromit film in dezelfde week zag. Dat ook.

 3. Ik geef je gelijk wat betreft het verhaal, zoals ik ook al schreef : niet verrassend. Ik ben ook geen LOTR fan, maar vond het kwa techniek en symboliek verrassend origineel.

  Ik verheug me trouwens ook echt heel erg op Wallace & Gromit, en ook op de volgende van Aardvark : Flushed Away (met Bill als een van de stemmen).

  Maar je kunt W & G niet vergelijken met Strings, de technieken zijn te verschillend. Allebei hoogstaand, dat wel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *