Fulltime fan

Weet u nog De Ontmoeting ?
De ontmoeting was met een van de leden van de u inmiddels wel bekende deense band. En tijdens deze ontmoeting werd mij gevraagd of ik interesse had de uiterst gerenomeerde en gerespekteerde officiele tv-2 fanklub te gaan leiden. Ik, een verdwaalde hollander in Denemarken, het kan niet veel gekker worden.

Natuurlijk zei ik zonder een seconde te twijfelen ja. Ik had geen idee wat het inhield, maar de eer gevraagd te worden was genoeg reden. En eerlijk gezegd vond ik (en met mij vele anderen) het huidige activiteitsnivo van de fanklub veel te laag, dus daar wilde ik graag iets aan doen. Ik koos een van mijn mede fans als medevoorzitter.

Een eerste voorzichtige stap was onze aanwezigheid op een deel van de Grøn Koncert turnee. Velen kwamen langs en wij vertelden deze ongeduldige en verwachtingsvolle (is dat uberhaupt en nederlands woord ?) tv-2 fans dat er nu echt dingen gingen veranderen.

Er moest ook een blad worden uitgegeven. Daar hadden wij nul komma nul ervaring mee. Inhoud hadden we genoeg, maar nu moest het er ook nog als een blad uit gaan zien. En dus waren wij afgelopen weekend urenlang in gevecht met Microsoft Publisher, en lukte het ons uiteindelijk om een redelijk uitziend blad in elkaar te frutsen.

Woensdag stuurden wij ‘s morgens het blad rond naar de 296 leden die we op dat moment hadden, en adverteerden we officieel voor de “nieuwe” fanklub op tv2fan.dk. Enkele minuten na deze verzending kwamen de eerste mailtjes binnen met blije groeten en komplimenten, en dat is niet meer opgehouden. Woensdag alleen al heb ik 70 mails beantwoord. En het houdt nog niet echt op. Er komen ook nieuwe leden binnen, ik geloof dat we de 20 nieuwe inmiddels al gepasseerd zijn. En waarschijnlijk wordt het nog veel gekker in november, als het nieuwe album uitkomt.

Nu weet u waarom het hier wat stil was de laatste tijd, en misschien nog wel even blijft ook.

8 thoughts to “Fulltime fan”

 1. Even van geek tot geek: waarom gebruik je in godesnaam MS Publisher? Deze prachtige successtory (gefeliciteerd, you did it) valt volledig in duigen van die twee woordjes midden in het verhaal. In tegenstelling tot sommige nerds heb ik helemaal geen hekel aan MS, maar Publisher is een onding.
  Ik heb in mijn leven vele blaadjes gemaakt, en het is altijd weer geweldig als je het dan van allerlei stukjes en beetjes tot ??n geheel maakt. En nog geweldiger is het als je het daarna ook echt als een krantje in handen hebt.
  Lekker.

  P.S. Mijn nieuwe phonecam is echt fantastisch: http://www.flickr.com/photos/planetcam. Afdeling phonecam

 2. Deze keer ben ik het echt niet met je eens Ejee. Ik heb een poging gedaan Indesign te gebruiken, wat een gedoe, na 2 minuten had ik al hoofdpijn. Publisher is waarschijnlijk het enige MS programma waar ik echt enthousiast over ben. Let wel – 2 absolute nitwits zijn in staat een blad in elkaar te lepelen met Publisher. En het zag er nog niet eens slecht uit, al zeg ik hetzelf. Hulde aan Publisher daarvoor.

  Weet je trouwens wat het probleem met zo’n suksesstory is ? De vraag : what’s next …

 3. Da’s geen probleem, da’s een uitdaging. :>

  Ik moet er wat betreft het opmaakprogramma meteen bijzeggen dat ik uiterst ervaren ben in alle Adobe programma’s. Ik heb er zelfs les in gegeven. Dus misschien ben ik een tikjebeetjboel bevooroordeeld.

  Maar ik heb ook ooit iemand bijgestaan die alles in Publisher had opgemaakt en toen alles vast zat mij te hulp riep. Aangezien ik toen nog een zwaar ridder-in-nood syndroom had, kwam ik meteen opdraven. Wat een ellende trof ik aan. En wat een kloteprogramma.

  Publiser zal vast ondertussen verbeterd zijn alleen ik reageer nog als een lap op een rooie stier als ik dat woord hoor.

 4. Da’s gewoon een kwestie van het boek herschrijven, en dan een film opnemen gebaseerd op de nieuwe versie van het boek.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *