The Constant Gardener (5/5)

The Constant GardenerDit is waarschijnlijk de beste film van 2005 (naast TGITC) : The Constant Gardener (official site).

Geregisseerd door Fernando (City of God) Meirelles.

Er zijn prachtige shots van Afrika, mooie verlaten landschappen en prachtige gekleurde mensen. De afrikaanse muziek erbij en je bent al helemaal verkocht.

Ralph Fiennes is fantastisch in deze film. Denk aan zijn prestaties in The English Patient, die worden hier voluit geevenaard.
En dan het verhaal : shockerend, aangrijpend en helaas ook waarheidsgetrouw. En het zet je aan het denken over Afrika, over armoede, de macht van de pharmaceutische industrie en de kracht van geld. (Deze film ligt kwa tema niet heel ver van TGITC).

Bill Nighy heeft een kleine rol in deze film, al hebben zijn acties in deze film konsekwenties voor bijna alle hoofdpersonen. Bill speelt een slimey, sleazy, slippery, snobby en corrupted piece of shit. Niet iets wat we van Nighy gewend zijn. Wat we wel gewend zijn, zijn zijn uitstekende acteerkwaliteiten, en ook een schurk als deze zet hij op sublieme wijze neer. En hij levert de enigste grappige scene, in deze anders uiterst serieuze film.

Maar eerlijk is eerlijk, dit is Ralph Fiennes’ film. Een Oscar waardig misschien ?

Jep, this is Love at all cost. Met verstrekkende gevolgen. En een erg shockerend einde. Indrukwekkend.

Fan-tas-tische film ! Twijfel niet : Zien ! 5 sterren (en eigenlijk 6)

(Eerst de film zien, en na een half jaar het boek (van John Le Carr? – ligt al klaar) lezen).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *