WordPress.com

Plotseling lag er een wordpress.com invite in mijn mailbox. Ik heb geen idee of ik er serieus wat mee ga doen, maar een kleine rondleiding in het admin deel beloofd veel goeds. Als deze nieuwe zaken ook naar de standalone WordPress worden overgeheveld tenminste. De editor is nu Wysiwyg en het ziet er een stuk gelikter uit.

WordPress.com is nu nog in een soort van Beta/Begin stadium, en werkt net als Google mail met een Invite systeem. Op dit moment worden er enkele nieuwe gebruikers per dag toegelaten. Voordeel van wordpress.com is dat je als gebruiker helemaal niets meer hoeft te doen, je logt in, je weblog krijgt het adres [kieseennaam].wordpress.com en je kunt beginnen. Nadeel : er zijn maar een beperkt aantal voorgedefinieerde templates beschikbaar, en er is “slechts” 25 MB beschikbaar voor het uploaden van foto’s etc.

Ik vraag me af of het de bedoeling is dat het gratis blijft, want waar komt het geld vandaan om dit in de lucht te houden ?

2 thoughts to “WordPress.com”

  1. WordPress.com draait op WordPressMU, een multi user versie. Volgens mij is het gewoon een test om bedrijven te interesseren voor WordPress, met als doel te verkopen. (bovendien, waar verdient blogger zijn geld mee?)
    De admin ziet er een stuk professioneler uit, de wysiwyg komt ook in WP1.6 te zitten, ik hoop alleen dat het ook uit kan, vind het helemaal niks.

  2. Als je de visual rich editor bedoeld, die kun je nu al uitzetten (op wordpress.com tenminste).

    Blogger is van Google, en die hebben waarschijnlijk iets meer geld dan Matt. Maar vreemd dat er geen google ads op de blogspot blogs aanwezig zijn inderdaad.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *