It’s all gone Pete Tong (4/5)

It's all gone Pete TongIt?s All Gone Pete Tong is iets onwaarschijnlijks als een canadees/engelse feelgood movie over een dove DJ.

Dat klonk mij vreemd genoeg om hem te gaan zien. Het gaat over het leven van Frankie Wilde, al jaren een absolute top DJ op Ibiza, en al jaren levend van de ene snuif coke naar de volgende, vergezeld door de nodige liters alcoholico. De harde muziek gaat na een aantal jaren zijn tol eisen : Frankie wordt doof. Hij moet eerst door heel een diep dal om dat te accepteren, maar komt er uiteindelijk uit. Niet alleen dat, zijn leven wordt er een heel stuk beter door.

Frankie Wilde wordt op formidabele wijze gespeeld door Paul Kaye, zelden zo’n lunatic van een acteur gezien. Hij is perfect als de cokesnuivende Frankie.

De film is lachwekkend, maar heeft ook zeker zijn serieuze momenten en een redelijke coole soundtrack. Een aanrader, als u eens wat anders wilt zien. 4 sterren.

Paul Kaye figureerde ook als (een van de vele) Zombies behind the Winchester in Shaun of the Dead. Volgens mij hoefde hij zich daar niet eens echt veel voor te schminken.

En nu we het toch over Bill hebben (en voor degenen die wel van een quizje houden) : Wat is de link tussen Bill I (Nighy), Bill II (Murray) en Sigur Ros ? Om u wat op weg te helpen, het is een van de allermooiste liedjes die ik ken.

6 thoughts to “It’s all gone Pete Tong (4/5)”

  1. Oh, da’s grappig : Vanilla Sky, heb ik zelfs gezien, maar dat was lang voor ik ooit van Sigur Ros gehoord had. Zo leer je nog eens wat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *