Meerkat Manor


De afgelopen 13 dagen keek ik elke dag Meerkat Manor. En ik moet zeggen dat dat genieten was. Wat een interessante serie, en wat een grappige en wijze (als in intelligent) beesten.

Ik was onder de indruk van de taakverdeling en de sterke familieband in de The Whiskers family, die tijdens de serie groeide naar 44 familieleden, groot en klein. De baby oppas door de ouderen (en niet perse de ouders) terwijl de rest van de familie gaat eten. Het vlooien van elkaar, de luuuvvv scenes. De gevechten met de rivaliserende Meerkat buren the Lazuli’s. De wachtposten terwijl de rest van de familie veilig kan eten. De ontdekkingsreis van baby meerkat Columbus. De slangebeet van Shakespeare wat hij ternauwernood overleeft, de uitstoting uit de familie van Tosca, die zwanger raakte, en dus door alfavrouwtje Flower (de enige die mag paren – en dat met Zaphod notabene) uit de familie werd gezet. Tosca vond aan het einde toch haar geluk en een nieuwe partner, Carlos, een Lazuli.
De geflipte akties van half gestoorde Yousarian (wat tot de dood van een kleintje leidde), en ga zo maar door.

Het enige frustrerende was het verdwijnen van Shakespeare (de absolute held van de serie) aan het einde. Terwijl hij op de 4 kleintjes van Tosca past en de rest van de familie aan het eten is, wordt de manor aangevallen door een grote groep rivaliserende meerkats, de Lazuli’s. Shakespeare weet de 4 kleintjes in veiligheid te brengen, maar wordt daarna zelf nooit meer terug gezien. Missing in action, of gewoon gestorven in het heftige gevecht met Lazuli leider Big Cy, of krijgsgevangen genomen door de sneaky Lazuli’s ? Niemand die het weet. Misschien een cliffhanger voor een deel II ?

Animal Planet is de serie nu al weer aan het herhalen, kijken dus ! (De verteller is Bill by the way, een ekstra reden om het te gaan zien, want samen met Stephen Fry (The Guide in Hitchhikers) heeft ie een van de meest behagelijke engelse vertel stemmen).

If you are a fan of the series, you might want to join the rave over at Bill’s.

Meer Meerkats ?
Animal Planet : Meet a Meerkat
Meerkats unmasked

20 thoughts to “Meerkat Manor”

 1. Sell out of what ?

  Het zijn heel zeker ook mijn favoriete dieren nu :-) Je hebt de serie dan ook wel gezien neem ik aan ?

 2. Ik ben ook helemaal in de ban van die stokstaartjes geraakt. Komt er nu nog een tweede deel? Ik hoop het wel en nog meer hoop ik dat Shakespeare weer boven water komt. Uitgerekend deze held, die het in zijn eentje tegen de aanvallers op moest nemen en hij legt het loodje…? Dat zou toch al te wreed zijn.

 3. Nee helaas komt er geen tweede serie :-( (volgens Animal Planet)

  Wat betreft Shakespeare, iemand die ik ken heeft een mailtje gestuurd naar Cambridge University om naar het lot van Shakespeare te vragen :-) Ik ben benieuwd wat daar uitkomt. Ik heb het idee dat ie misschien nog leeft, anders hadden ze zijn lichaam(pje) wel gevonden (ijdele hoop misschien maar toch). Misschien is ie bij de Lazuli’s geinfiltreerd, of hij is zijn geheugen kwijt. Ok, ik draaf door. Maar inderdaad erg goede serie !

 4. Ek hoop ook dat die arme Shakespeare nog leef.Ons kon nie glo dat die reeks so tot ‘n einde gekom het nie!

 5. Ik ben ook helemaal in de ban van Meerkat Manor. Toen mijn vriend vertelde dat er een soap over meerkatten op de TV kwam zat ik al weken in een jubelstemming. Ben in de dierentuin ook niet weg te slaan bij de stokstaartjes. Toch vertoon ik nu al afkick verschijnselen. Gelukkig zie ik een hoop terug van onze helden in mijn fretten :) Ik hoop ook dat het voor Shakespeare niet zo slecht is afgelopen zoals wij denken :( Ik hoop dat er binnenkort een berichtje op deze weblog komt dat Shakespeare het prima maakt. Het kan toch niet zo zijn dat onze held er niet meer is. Liet best een onprettig gevoel te horen dat hij niet meer gezien was na de aanvan van de Lazuli’s. Hij is en blijft een HELD! Vanaf aflevering 1 met de beet van de slang. Wat een dapper beestje! Toch moet ik ook toegeven een zwak te hebben voor Youssarian, zo nerotisch maar ook zo aandoenlijk :)
  Hij kan het niet helpen op zijn eigen wijze (en foute wijze) zijn best te doen. Gelukkig heb ik zijn foto (gepikt van animal planet site) op zijn computer staan, zo heb ik elke dag toch nog iets van de beste soap allertijden…

  Groetjes,
  Patricia

 6. ik ben helemaal verslaafd aan meercat manor en hoop dat shakesper nog leeft en wil een twee seizoen

 7. Leuk te lezen dat er zo veel meer mensen genieten van deze fascinerende beestjes. Bedankt voor het leuke stukje!

  Groetjes,

  Valesca

 8. Is er al bekend of deze serie op dvd gaat komen?
  And by the way, (ik ben er namelijk halverwege ingevallen, denk ik ;-) ) hoeveel afleveringen zijn er?

  groetjes Lenneke

 9. damn ik ben nu echt niet happy. waarom komt er geen meerkat manor2 of een ander vervolg ik was net zo verslaafd eraan geraakt ik zette zelfs afspraakjes met mijn vriendin opzij voor Meerkat manor
  :?(
  En wat is het e-mail adres van animal planet ik ga ze nu confronteren met het weghalen van de schattige columbus

 10. Ik ben ook gek op Meerkat Manor zelf kijk ik elke dag
  Animal Planet en nu ook. Ik was diep geschrokken toen ik
  Hoorde dat Shakespeare was verdenen Hij is de held van alle stokstaartjes en ik mis hem waar zou hij nu zijn
  Ik hoop daar een antwoord op te krijgen

 11. Ik ben ook een grote fan van Meerkat Manor, vandaag ga ik de eerste aflevering kijken, ik kwam er hafverwege invallen.

  Hoe is het eigenlijk afgelopen met Shakespeare, is het maitje al beantwoord? Het is nu alweer twee weken geleden, vandaar.
  @Ingrid 11 oktober 2005 @ 15:51

 12. Geweldig om te zien dat wij er niet alleen voor staan als Meerkat Manor junkies :)
  Hoop inderdaad dat er een DVD komt of een deel II. Blijf ook in spanning afwachten of er antwoord komt over de lot van onze held Shakespeare. Laten we Animal PLanet helemaal dol maken met onze verzoeken, eens kijken hoe sterk ze zijn :) Wij hebben onze dagelijkse portie Meerkat Manor nodig. Ze hebben tenslotte tien jaar kunnen filmen dus,…. :P

 13. Man..ut maakt mij eigenlijk niets uit of er bij een hopelijk nieuwe meerkat manor alle stokstaartjes er nog zijn zoals flower. als columbus de leider is en er zijn veel nieuwe stokstaartjes is ut ook nog leuk. als ze maar een deel 2 maken

 14. Ik volg the whiskers ook al een tijdje. Ik vind ze echt schattig, behalve sommigen dan… Zelf vind ik Shakespeare, Tosca & Mozart erg lief, maar de anderen natuurlijk ook (weet niet alle +-40 whiskers bij naam ;). Youssarian en Flower vind ik minder, maar goed, ze horen er ook bij en natuurlijk helemaal omdat Flower de baas is. Iedereen die het niet kijkt, raad ik zeker aan om dit te doen, het is echt onwijs leuk en ik heb nooit geweten dat deze diertjes zo slim zijn!! Ik vind het alleen jammer dat Tosca niet meer welkom is bij haar familie en ik hoop dat ze binnenkort weer wordt toegelaten, want zij was bovendien niet de enige die fout was… Mozart & Daisy hebben natuurlijk hetzelfde gedaan ;). Iedereen in ieder geval weer veel plezier bij de komende afleveringen van Meerkat Manor ‘The Whiskers’.

 15. hallo ik heet stella hertsenberg ik kijk alltijd naar Animal planet.
  en ik vind het fantasties.Ook de meerkat manor vind ik ook heel leuk.

Comments are closed.