Zenphoto

Dit ziet er meer dan veelbelovend uit, en waarschijnlijk binnenkort in dit theater (eindelijk een aflosser van Coppermine) : Zenphoto. Eindelijk een clean and simple photogallery, en de themes werken net zo eenvoudig als in WordPress. Er zit ook Ajax in ergens, maar vraag me niet waar en wat het doet. Als het de boel schoon houdt ben ik tevreden. (Werkt dat Ajax in alle browsers eigenlijk ?)

Coppermine is een crime als het om layout aanpassen gaat, en het is me nooit gelukt de tabellen eruit te slopen. En Coppermine heeft ook geen vierkante thumbnails optie.

Dat de halve wereld op Flickr is overgestapt heb ik trouwens nooit begrepen, wat is dat langzaam. En wat is de lol er eigenlijk van ?

Oh and I like the : “Major plans include native WordPress integration (in many sexy ways)” part.

Zien ? (en sorry voor de foto’s) : Zen Demo

7 thoughts to “Zenphoto”

 1. De lol van Flickr is het community gebeuren en de thema groepen. Het is langzaam ja, maar ook gratis opslag.
  Overigens ziet dat zenphoto er mooi uit.

 2. Ja het ziet er erg goed uit. Het is nog wel in Beta trouwens, maar dat betekent dat het alleen nog maar beter wordt.

  Ja gratis opslag in Flickr: maar dat kost toch niets meer tegenwoordig opslag ? Het komjoenitie gebeuren tja, ik ben nog niet overtuigd.

 3. De reden waarom ik op Flickr ben overgestapt is omdat ik foto’s wilde uploaden vanaf een computer die de mijne niet was, die geen ftp prog had en mn wachtwoord daarvoor had ik ook niet bij de hand. Het kan overal met een simpele klik. Ik merk trouwens niet veel van traagheid.

  Naast Flickr is het ook erg in om het woord Zen ergens voor te gebruiken, merk ik. :) Maar het ziet er wel mooi uit, ik zal het eens bekijken voor mijn boekkunst galerij.

 4. @Marloes: het duurt zo’n 45 seconden op jou site voor de foto’s geladen zijn, pas daarna verschijnt de tekst. De flickr homepage is ook niet snel trouwens.

 5. Hierom (http://www.flickr.com/groups/achmea_tower/pool/) vind ik Flickr zo leuk. Blijkbaar zijn er meer mensen naast mij die het ook leuk vinden om de Achmea toren in Leeuwarden te fotograferen. Daarom heb ik een groep gemaakt. Ik heb vier mensen uitgenodigd, maar ondertussen zijn er ook al leden die ik weer door anderen uitgenodigd zijn.
  Dat vind ik dus leuk.

 6. OK I got the picture (…) wat betreft Flickr, maar laat Yahoo er eens wat geld in pompen zodat het vooruit te branden is. Ik geef toe dat het komjoenity idee wel interessant is. Nu de snelheid nog (ik ben een ongeduldig type)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *