Evacuatie

Er stonden 2 politie wagens voor het grote Bruuns (winkelcenrum), er zal wel weer geknokt zijn dacht ik nog. Dus ik liep snel door, ik moest naar de boekenwinkel, voor een beetje Shakespeare, een nieuwe agenda vulling en misschien ook wat London. Ik hoorde een omroeper iets door de omroepinstallatie brallen maar verstond het niet echt. Wel viel het me op dat veel winkels de rolluiken al aan het neerrollen waren, maar ik was vandaag mijn horloge vergeten om te doen, en dus was het waarschijnlijk later dan ik dacht.

De omroeper bleef zeuren, en veel mensen liepen de voor mij tegenovergestelde richting uit. Er kwamen ook ineens heel veel mensen uit de bioscoop. Nu vond ik het ietwat vreemd worden, en ik probeerde te luisteren. Het winkelcentrum werd geevacueerd. Ineens liep iedereen naar de uitgang (al was er geen paniek). Ik gromde, hier had ik helemaal geen zin in, maar ik ging er toch maar uit, zonder boeken.

Het verbaasde me hoe rustig ik dit allemaal op liep te nemen. Ik vond het eigenlijk meer lastig en irritant, maar was niet in paniek. We zijn er aan gewend.

Net op de lokale tv zender werd er live gezonden vanaf Bruuns. Er schijnt zich een tas zonder eigenaar in het winkelcentrum te bevinden. Alle treinen staan stil, ergens buiten ?rhus. Het winkelcentrum is inmiddels leeg, en de tas is nog niet eens gevonden en ik vraag me af wie dit allemaal in gang heeft gezet.

Inmiddels voetbalt Denemarken tegen Kasachstan, en hopen ze hier dat Turkije van Albanie verliest. IJdele hoop, en dus waarschijnlijk gewoon geen WK voor Denemarken dit keer.

U nog wat beleeft ?

(Update : het was een achtergelaten koffer. En er zat niets explosiefs in. Een paar uur later werd de politie door de nietsvermoedende eigenaar gebeld : had iemand misschien een koffer gevonden ?)

5 thoughts to “Evacuatie”

  1. Denemarken zal het winnen van het WK door Nederland niet verstoren in ieder geval. Denmark ligt er uit.

    (WordPress anti spam)

  2. Ja Denemarken heeft verloren. Hadden ze gewonnen dan had je zeker geschreven WIJ hebben gewonnen :-)

  3. Balen dat Denemarken niet meegaat… Altijd een fijn team om naar te kijken.Nederland was prut vanavond

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *