Corpse Bride (8/10)

Corpse Bride (2005) Geregiseerd door Tim Burton, en een hoofdpersoon die praat als en eruit ziet als Johnny Depp, wat wil je nog meer. Dansende skeletten, humor, moet ik nog even doorgaan ?

The Corpse Bride is de nieuwste stop motion film van Tim Burton, en daar moet je zoveel respekt voor hebben (voor het stop motion gedoe), dat je hem alleen daarvoor al moet gaan zien. Je moet hem ook zien omdat de film zich in (alweer) een prachtig Burton Universe afspeelt, omdat de muziek groovy is, de scenes fantastisch en de film erg grappig soms bovendien. Zie hem in de engelse versie, anders mist u de woordgrappen. Het verhaal is misschien niet bijster origineel, maar de rest van de film maakt dat ruimschoots goed.

Ik zou hem gewoon gaan zien, terwijl u wacht op die andere stop motion film : Wallace & Grommit (die ik waarschijnlijk in London ga zien, want hier gaat ie nog niet).

5 thoughts to “Corpse Bride (8/10)”

  1. Hoe was Wallace & Gromit ? Hij draait hier nog niet, en ik vrees dat we hier ook alleen de deens ingesproken versie krijgen. Nu zegt de hond niet veel, maar dat gaat echt niet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *