Ja die

Een paar dagen geleden sprak ik met iemand over London, ja sorry alweer. De vraag was wat ik mee zou nemen. Niet veel antwoordde ik : laptop, camera, mijn Bill DVD’s en mijn Maxtor.

Geen cd’s ? Nee al mijn muziek ligt op mijn Maxtor. En mijn foto’s trouwens ook, lekker makkelijk. Meer heb ik niet nodig.

Oh Maxtor zo’n handige 250 GB externe harddisk. Ja precies. Je bedoelt die harddisk die het nu niet meer doet, en waar je geen backup van hebt.

Ja, die.

Win XP weigert hem te herkennen. De cd met de Maxtor drivers kan ik niet vinden, de driver is nergens te downloaden, en I’m pissed. Geen idee wat er aan de hand is, maar USB herkent hem niet, ik heb alle poorten geprobeerd met verschillende kabels en ik heb hem ook niet laten vallen.

10 thoughts to “Ja die”

 1. Ik heb precies dezelfde drive en ik heb de originele cd wel. Dus als je een copietje wilt…

  Ik gebruik ‘m zelf overigens met een firewire-kabeltje. Heb je dat al geprobeerd?

  En kan je er met BartPE bij? D.w.z. is het je systeem en/of drive die het niet doen, of is het Windows die het niet kan.

 2. Dank je Ejee, maar ik heb hem helaas al gevonden, en het hielp niet echt. Ik heb de disk net op de computer op mijn werk aangesloten, met hetzelfde resultaat – windows ziet hem niet. Ik heb stille hoop dat de disk op zich niet stuk is, maar dat er iets met de USB stick mis is. Firewire – ik heb geen firewire poort op mijn pc ! :-(

  Oh ja wie is BartPE ?

 3. Tsja, Maxtor. Nooit kopen, die krengen gaan elk moment kapot.

  Ik koop al jarenlang alleen Western Digital schijven. Nu ging er daar laatst ook een van kapot, maar ja. Kan gebeuren, zeg ik dan.

 4. Ik heb van een wijs man geleerd dat er twee typen harde schijven bestaan: gecrashte en nog niet gecrashte. Mja, hier heb je ook niets aan.

 5. Morgen gaan we (me en een technische kollega waar ik alle vertrouwen in heb) hem proberen tot leven te wekken met firewire.
  Ik denk nog steeds (naief als ik ben) dat het niet aan de disk ligt maar aan de USB verbinding ergens. En natuurlijk heb ik hem via internet gekocht, en daar baal je dus van als er dit soort dingen gebeuren. Want ik ga hem echt niet opsturen, dan weet je zeker dat alles gewist is als je ‘m terug krijgt.

 6. @Ejee : OK dank je voor de info. Nu denk ik niet dat het aan mijn pc ligt, want andere USB apparaten doen het namelijk wel. En het werkt ook niet hier op ‘t werk. En dit soort programma’s vind ik altijd wat eng, daar ben ik niet n?rderig genoeg voor. :-)

 7. Ik denk dat je weinig kans hebt om deze schijf nog tot leven te wekken;
  De kans dat de schijf zelf stuk gaat is het grootste als hij relatief nieuw is (

 8. Dat is maf….ik had toch echt meer getypt toen ik op submit drukte?????
  —-
  Ik wilde tevens zeggen dat je je technische collega er aan moest herinneren dat Linux soms schijven kan lezen die onder windows niet meer toegankelijk zijn. Dit voor het geval je pogingen met firewire op niets uitlopen.

 9. @Henkjan – mijn technische kollega is Linux freak dus bedankt voor de tip. Ik denk zelf dat de schijf het wel overleeft. Hij snort er lustig op los als je hem aan zet, de fout zit’m volgens mij in de USB toegang. (Zei zij hoopvol) Morgen weet ik meer !

Comments are closed.